Požar u Čika LJjubinoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Požar u Čika LJjubinoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
19.07.2022, 08:53

Lokalizovan požar u centru Valjeva

č: | fb:

Nakon više od četiri časa lokalizovan je veliki požar koji je jutros oko 6.30 časova izbio u objektima u Ulici Trg Živojina Mišića (nekadašnja Čika Ljubina ulica) u centru Valjeva. U ovom požaru šest lokala je uništeno ili teško oštećeno, pričinjena je ogromna materijalna šteta.

 

U gašenju požara učestvovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila Vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo. 

 

Prema nezvaničnim informacijama najpre se zapalio roštilj u objektu brze hrane, a potm se vatra proširila na nekoliko lokala u nizu - pekaru, menjačnicu, dva butika i zlatarsku radnju.

Požar u Čika LJjubinoj ulici

Požar u Čika LJjubinoj ulici

Prema rečima vlasnika lokala, vatrogasne ekipe su brzo stigle na lice mesta, ali s obzirom na to da struja u tom delu ulice nije blagovremeno isključena, vatrogasci su sa intervencijom započeli tek nakon dvadesetak minuta, što je bilo dovoljno da se vatra razbukti i zahvati nekoliko lokala u kojima se nalazila pretežno lako zapaljiva roba.

Požar u Čika Ljubinoj ulici

Požar u Čika Ljubinoj ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Zbog otežanog pristupa lokalima, sa strane prema Kolubari, jer nema dovoljno mesta za prolazak vatrogasnih kamiona, vatrogasci su morali da razvlače crevo na dužini od preko 50 metara.

Požar u Čika LJjubinoj ulici

Požar u Čika LJjubinoj ulici

 

Dodatno otežavajuće za valjevske vatrogasce je to što ekipa vatrogasno-spasilačke jedinice, 15 ljudi sa pet vozila, od ponedeljka popodne učestvuje u gašenju velikog požara u Ljutom kršu na Divčibarama, gde na površini od desetak hektara gori nisko rastinje.

Požar u Ljutom kršu na Divčibarama

Požar u Ljutom kršu na Divčibarama (Foto: Vesa Kojić)

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...