Požar na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Požar na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
20.07.2022, 11:05

Lokalizovan požar na Divčibarama

č: | fb:

Požar koji je zahvatio preko deset hektara šume i niskog rastinja u Ljutom kršu na Divčibarama je lokalizovan i pod kontrolom je, ali još uvek ima "užarenih mesta", saznaju Kolubarske.rs.

 

U gašenju požara, koji je buknuo u ponedeljak popodne, učestvovalo je pet vozila i 15 vatrogasaca, kao i zaposleni u JP "Srbijašume".

 

Kako nam je rečeno, i prethodne noći su dežurale ekipe vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo i zaposleni u JP "Srbijašume", koji od ponedeljka pomažu u borbi sa vatrom, kao i nekoliko građana. Nepristupačan teren je otežavao gašenje požara, ali i jak vetar koji još uvek duva menjajući pravac.

 

Vikendice nisu ugrožene, juče se tokom dana nadvijao gust dim nad tim delom Divčibara, nošen vetrom je dolazio i do naselja, ali objekti nisu ugroženi.  

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 7 sati 34 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 7 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 5 sati 28 minuta

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...