Zatvorena za saobraćaj Ulica Mirka Obradovića (foto: Kolubarske.rs)
Zatvorena za saobraćaj Ulica Mirka Obradovića (foto: Kolubarske.rs)
26.07.2022, 06:59

Popravka Ulice Mirka Obradovića koja je izgrađena pre nepune dve godine

č: | fb:

Ulica Mirka Obradovića, deonica od mosta u Ulici Norveških interniraca do kružnog toka na obilaznici, zatvorena je za saobraćaj do 30. jula.

 

Prema rečima rukovodioca Odeljenja za infrastrukturu i građevinsko zemljište Branka Vukovića "u toku su radovi na otklanjanju grešaka na toj saobraćajnici koja je izgrađena pre nepune dve godine". Naglašava da greške i oštećenja, koja su nastala u garantnom roku, otklanja o svom trošku izvođač radova, a to je GP "Ingrap Omni".

 

U ugovoru - Izgradnja nove Ulice Mirka Obradovića, koji su potpisali grad Valjevo i GP "Ingrap Omni", piše da "garantni rok za kvalitet izvedenih radova iznosi dve godine i računa se od datuma primopredaje radova. Izvođač radova je dužan da o svom trošku otkloni sve nedostatke koji se pokažu u toku garantnog roka, a koji su nastupili usled toga što se izvođač nije držao svojih obaveza u pogledu kvaliteta radova i materijala".

Popravka Ulice Mirka Obradovića

Popravka Ulice Mirka Obradovića (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na pitanje Kolubarskih.rs koje "greške" otklanja izvođač radova na saobraćajici koja je praktično nova, Vuković ne navodi detalje, kratko kaže da je u pitanju "kolovozna konstrukcija". 

 

"Brojni problemi pratili izgradnju ulice"

 

Izgradnja Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do ukrštaja sa obilaznicom, počela je u novembru 2019. godine i trebalo je da bude završene za 60 kalendarskih dana. Međutim izgradnja saobraćajnice duge 1650 metara, vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije, javne rasvete, kao i dodatni radovi koji nisu bili projektovani i ugovoreni osnovnim ugovorom - izgradnja potpornih zidova i fekalne crpne stanice, trajali su do kraja jula 2020. godine.

 

Tehnički direktor preduzeća "Ingrap Omni" Slobodan Lukić je u izjavi za jednu lokalnu televiziju u maju 2020. godine rekao da su brojni problemi pratili izgradnju ulice. On je naveo da je na jednoj deonici blizu "Austroterma" u dužini od 120 metara trebalo da se rade potporni zidovi, radi obezbeđenja saobraćajnice i korita, što nije bilo predviđeno početnom projektnom dokumentacijom. Takođe projektom nije bilo planirana ni izgradnja kružnog toka kod obilaznice, ali je i to naknadno urađeno. Tako je vrednost radova nove Ulice Mirka Obradovića sa prvobitnih 157,1 milion dinara bez PDV-a narasla na 180,6 miliona dinara bez PDV-a.

Radovi u Ulici Mirka Obradovića

Radovi u Ulici Mirka Obradovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Inače, nova Ulica Mirka Obradovića je puštena u saobraćaj bez mnogo pompe, u tišini, bez kamera i slikanja gradske vlasti pored "velike i značajne investicije". Na tu, kako je rekao, "decenijama priželjkivanu saobraćajnicu" bio je ponosan tadašnji gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović. Trebalo je da novu ulicu svečano pustiti u saobraćaj u okviru izborne kampanje 2020. godine, ali presecanje trake je izostalo jer radovi do juna nisu bili okončani. 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 48 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...