Potpisivanje memoranduma o saradnji (foto: www.valjevo.rs)
Potpisivanje memoranduma o saradnji (foto: www.valjevo.rs)
12.08.2022, 09:20

Potpisan memorandum o saradnji za program "Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja"

č: | fb:

Program "Podsticanje zapošljavanja visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave" pokrenulo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u saradnji sa GIZ-om i partnerima Kancelarijom za Inkluziju Roma AP Vojvodine i Udruženjem romskih studenata.

 

Program se realizuje u okviru projekta "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji", koji u našoj zemlji sprovodi Nemačka razvojna saradnja, a grad Valjevo je učesnik u ovom programu.

 

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, tim povodom, zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović, potpisao je memorandum o saradnjisa Gordanom Čomić, ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Potpisivanje memoranduma o saradnji

Potpisivanje memoranduma o saradnji (Foto: www.valjevo.rs)

 

Cilj programa je da se olakša sprovođenje mera za zapošljavanje Roma i Romkinja, povratnika i drugih osetljivih grupa, kao i unapređenje institucionalnih okvira, mehanizama i usluga u oblasti zapošljavanja i socijalnog uključivanja osetljivih grupa.

 

Program "Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave", koncipiran da omogući zapošljavanje visokoobrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave u struci za koju je stečena akademska i strukovna vrsta kvalifikacije, odnosno šesti i sedmi nivo kvalifikacije.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 53 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...