Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
13.08.2022, 07:35

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva objavila je javnu nabavku Izgradnja eko-parkića. Procenjena vrednost je devet miliona dinara sa PDV-om, a rok za dostavljanje ponuda je 25. avgust.

 

Projekat grada Valjeva "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih deponija izgradnjom eko-parkića", vredan oko devet miliona dinara sa PDV-om, finansira sa oko pet miliona dinara Ministarstvo zaštite životne sredine, dok je ostatak novca obezbeđen iz gradske kase.  

 

Biće izgrađena tri eko-parkića, i to u Ulici Jovana Urbana u Valjevu, Prote Mateje Nenadovića u Brankovini i u Ulici Beogradska u Popučkama.

 

Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji, eko-parkić površine oko 50 kvadratnih metara sa podlogom od livenog tartana imaće multifunkcionalnu spravu sa ljuljaškom, vrtešku i njihalicu delfin. Van ograđenog dela igrališta biće postavljena jedna klupa. I u ovoj kao i u prethodim javnim nabavkama izgradnje i rekonstrukcije dečjih igrališta, navedeno je da proizvođač sprava za igru treba da bude "Eco-Pro ili slično".

 

Ista igrališta prošle godine dobila četiri naselja

 

Krajem prošle godine sredstvima Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i grada Valjeva, izgrađena su dečja igrališta u četiri valjevska naselja: "Milorada Pavlovića", "Sretena Dudića", Novom naselju i Naselju oslobodioci Valjeva.

Dečje igrališe u Naselju Sretena Dudića

Dečje igrališe u Naselju Sretena Dudića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Dečje igralište u Naselju Kolubara 2

Dečje igralište u Naselju Kolubara 2 (Foto: Đorđe Đoković)

Izgradnja i opremanje ta četiri igrališta, ista takva će biti urađena u okviru projekta izgradnje eko-parkića, koštala je oko 6,3 miliona dinara sa PDV-om. 

 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 51 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 28 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara