Milica Ostojić (foto: Đorđe Đoković)
Milica Ostojić (foto: Đorđe Đoković)
19.08.2022, 06:56

Milica Ostojić novi rukovodilac gradske inspekcije

č: | fb:

Dosadašnji rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Valjeva diplomirani pravnik Aleksandar Janković je razrešen, a na njegovo mesto je postavljena profesor razredne nastave Milica Ostojić.

 

Kako je potvrđeno Kolubarskim.rs, Milici Ostojić rešenje će biti uručeno danas, a na novom radnom mestu biće od ponedeljka 22. avgusta. Ostojić je u dva mandata bila direktor OŠ "Prota Mateja Nenadović" u Brankovini, a od 2019. godine je zaposlena u Gradskoj upravi na mestu prosvetnog inspektora. 

 

Prema rečima sagovornika Kolubarskih.rs, Aleksandar Janković je i dalje zaposlen u Odeljenju za inspekcijske poslove, ali je raspoređen na drugo radno mesto. "On sledeće godine odlazi u penziju tako da je urađena preraspodela zaposlenih kako bi se Milica Ostojić uvela u posao", kaže naš sagovornik.

 

Dodaje da Janković prelazi na mesto glavnog komunalnog inspektora, i objašnjava da su prema Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi sistematizovana radna mesta rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove, šef odseka i glavni komunalni inspektor. "To mesto glavnog komunalnog inspektora je upražnjeno tako da je Janković raspoređen na to radno mesto".

 

Aleksandar Janković je na čelu Odeljenja za inspekcijske poslove bio 12 godina od 2005. do 2012. i od 2017. do 2022. Sagovornik Kolubarskih.rs kaže da je bilo pitanje dana kada će Janković biti smenjen s obzirom na to da je član Socijalističke partije Srbije, koja u Valjevu nije u koaliciji sa vladajućom Srpskom naprednom strankom. 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 13 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 50 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara