Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
08.09.2022, 06:55

Drugi rebalans budžeta Valjeva, kasa punija za 115,6 miliona dinara

č: | fb:

Nakon devet meseci Gradsko veće je prihvatilo i drugi rebalans budžeta grada Valjeva za 2022. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za 2,7 posto, ili za 115,6 miliona dinara, i iznose blizu 4,49 milijardi dinara.

 

Drugim rebalansom se, pored ostalog, prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke povećavaju za osam miliona, prihodi od poreza na imovinu za 39,4 miliona, dok će transferi od drugih nivoa vlasti biti povećani za 41,5 miliona dinara...

 

Što se tiče rashoda, budžetski rashodi i izdaci planirani su u iznosu od 4,4 milijarde dinara, a rashodi i izdaci iz drugih izvora u iznosu od 89 miliona dinara. Masa sredstava za plate je uvećana za skoro 59 miliona dinara.

 

Za komunalne delatnosti sredstva su povećana za 12,5 miliona dinara, za razvoj turizma 16,3 miliona, dok uvećanje za organizaciju saobraćaja i saobraćajnu infrastrukturu iznosi 19 miliona dinara više. Rashodi za poljoprivredu i ruralni razvoj uvećani su za 10 miliona dinara, za razvoj kulture i informisanja u gradskoj kasi biće više 5,3 miliona dinara, rashodi za opšte usluge lokalne samouprave uvećani su za skoro 28 miliona dinara, a za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije za 30 miliona dinara.

 

Gradsko veće je, u skladu sa drugim rebalansom budžeta Valeva, prihvatilo  predlog Zaključka o usvajanju druge izmene Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2022. godinu. Najznačajnije uvećanje rashoda, za 28,6 miliona dinara, predviđeno je u programu putne infrastrukture.  

 

I ovaj put niko od gradskog rukovodstva, niti članova Gradskog veća, nije govorio o drugom rebalansu valjevskog budžeta. Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu Valjeva za 2022. godinu – drugi rebalans je, kao i prethodnih godina, obrazložio Željko Tabašević, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, a čalnovi Gradskog veća su Predlog odluke jednoglasno prihvatili.

 

Konačnu reč o drugom rebalansu budžeta Valjeva za 2022. godinu daće odbornici na sednici Skupštine grada.

 

Pred odbornicima će biti i Izveštaj o izvršenju budžeta grada Valjeva za period januar-jun 2022. godine, koji su usvojili članovi Gradskog veća na jučerašnjoj sednici. Prema izveštaju, na dan 30. jun prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva budžeta iznosila su 2,27 milijardi dinara, odnosno 53,17 odsto u odnosu na plan, dok su prihodi iz ostalih izvora realizovani u iznosu od oko 60 miliona dinara, skoro 76 odsto u odnosu na plan. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 35 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara