Put Krčmar-Divčibare (arhiva) (foto: Kolubarske.rs)
Put Krčmar-Divčibare (arhiva) (foto: Kolubarske.rs)
12.09.2022, 09:51

Put Krčmar-Divčibare pušten u saobraćaj

č: | fb:

Put za Divčibare preko Krčmara je pušten u saobraćaj, saopštili su iz Preduzeća za puteve Valjevo, a objavljeno je na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč Valjeva".

 

Deonica puta Krčmar-Divčibare, dužine 12,5 kilometra završena je tako da se saobraćaj na ovom državnom putu, koji nosi oznaku II a-175, odvija normalno, objavljeno je na sajtu "Lepe reč Valjeva".

 

Rekonstrukcija puta Krčmar-Divčibare, u dužini od 12,5 kilometara, počela je 26. maja 2021. godine. Prema informaciji koju je tada medijima dostavila PR služba grada Valjeva, rok za završetak radova je bio 120 kalendarskih dana, što je trebalo da bude do kraja seprembra prošle godine.

 

Međutim radovi na toj deonici, koje finansira JP Putevi Srbije, a izvodi Preduzeće za puteve Valjevo, ni nakon više od godinu dana nisu bili kompletno završeni. Naime, rekonstruisano je i asfaltirano oko 11 kilometara puta, dok su zaustavljeni radovi u dužini od jednog kilometra i to u delu kod mesta Orlovac.

 

Kolubarske.rs su u februaru ove godine pisale, prema nezvaničnim saznanjima, da put Krčmar-Divčibare još uvek nije završen i pušten za saobraćaj zbog toga što je izvođač radova kod mesta Orlovac, prilikom proširenja puta, naišao na kvalitetan kamen te je, prema nezvaničnim informacijama, tu otvoren kamenolom, nije poznato ko ga eksploatiše, ali svakodnevno nekoliko teških kamiona odvozilo je kamen u pravcu Mionice. Gradska vlast je pak tvrdila da radovi kod mesta Orlovac nisu prekinuti zbog kamenoloma, nego zbog "gnezda orlića koji se našao na trasi pa je trebalo sačekati da orlići porastu i odlete".  

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...