Panel grada Valjeva (foto: COR)
Panel grada Valjeva (foto: COR)
20.09.2022, 09:16

"BudžetirAJMO svi – Valjevo siTI"

č: | fb:

Panelu grada Valjeva (PGV), građanskom, nepolitičkom, telu za praćenje i nadzor lokalnog budžetskog procesa, koje je konstituisano na sastanku održanom u prostorijama Centra za održiv lokalni i regionalni razvoj (COR) u Šušeoci, menadžeri projekta "GROMOBRAN" prezentovana su dva kratka video informativno – obrazovna filma "COR Gromobran" i "FUK – stop korupciji".

 

Prezentovani kratki video klipovi su pripremljeni za potrebe sprovođenja društvene kampanje "BudžetirAJMO svi – Valjevo siTI". Učesnici sastanka su imali priliku da iznesu prve utiske o prezentovanim video klipovima, ocenjujući ih kao moderno sredstvo (alat) za komuniciranje sa svim segmentima lokalne zajednice, a pogotovu sa mlađim sugrađanima. Posebno je istaknuta direktnost i jasnoća poruka uz razumljivo očekivanje javnosti da budu što brže saopštene.

Takođe, posle prezentacije video klipova, učesnici su ukazali i na potrebu da se u realizaciji kampanje upotrebi široka lepeza savremenih komunikacionih alata, kako bi njene poruke doprle do što većeg broja naših sugrađanki i sugrađana. To je posebno bitno zbog uobičajene prakse nadležnih lica Grada da budžet, u javnosti, predstavljaju kao "crnu kutiju" sa ciljem da bude nerazumljiv što većem broju stanovnika Valjeva i, kao takav, potpuno odbojan za njihovo veće učešće u njegovom kreiranju i donošenju.

 

Upravo zbog njegovog "približavanja" našim sugrađanima, PGV je obavešten da je posle probnog perioda i sprovedenog testiranja, završena prva verzija zabavno–informativno–obrazovne internet budžetske igre "BudžetirAJMO", koja zainteresovanim sugrađanima omogućava da da se lako i brzo nađu u ulozi "gradonačelnika" i tako skockaju lokalni budžet onako kako oni misle da on treba da izgleda i predlože, po njihovom mišljenju, prioritetne projekte Grada.

 

PGV je pozvao sugrađane da pogledaju napred navedene kratke video filmove, da se zabave igrajući budžetsku internet igru "BudžetirAJMO" (www.budzetirajmo.cor.co.rs), kao i da ih mejlom ili putem društvenih mreža proslede i pozovu druge da to isto urade i tako se uključe u lokalni budžetski proces – pripremu i donošenje najvažnijeg lokalnog akta.    

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 37 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 34 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara