Ulica Ljube Kovačevića (foto: Kolubarske.rs)
Ulica Ljube Kovačevića (foto: Kolubarske.rs)
24.09.2022, 10:17

Ulica Ljube Kovačevića asfaltirana, ali još uvek nije završena

č: | fb:

Rekonstrukcija Ulice Ljube Kovačevića, ni nakon više od pet meseci od početka radova, nije završena. U saopštenju iz Gradske uprave se navodi da je "u toku asfaltiranje u dužini od 350 metara, postavljanje 700 metara ivičnjaka i trotoara širine dva metra. Vrednost radova iznosi oko osam miliona dinara, a izvođač je Preduzeće za puteve Valjevo".

 

Iz Gradske uprave nije saopšteno kada će ulica biti kompletno završena, osim da će "u toku naredne nedelje biti asfaltirani i trotoari, čija izgradnja nije bilo u prvobitnom planu".

Ulica Ljube Kovačevića

Ulica Ljube Kovačevića (Foto: Kolubarske.rs)

U saopštenju se kaže da je rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković, obišao radove i poručio "da se strpljenje koje su imali građani isplatilo, jer sada dobijaju kompletno rekonstruisanu ulicu".

 

Vuković je objasnio da je "na početku radova bio planiran drugačiji obim, kao i vremenski rokovi za izvođenje tih radova".

 

"Međutim, prilikom otvaranja ulice, s obzirom da je ulica i kanalizacija u ovoj ulici rađena sedamdesetih godina, cevi su bile dotrajale, sa malim fi promerom, tako da smo morali da donesemo odluku i da se odgovorno ponašamo prema poslu koji obavljamo i prema građanima koji žive u ovoj ulici. Tako da smo odlučili da im uradimo kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže. Vodovod je imao rok 60 dana da izvede radove, ali su oni za 28 dana završili. S obzirom na to da se čekalo puno na isporuku cevi, ti radovi su duže nego što je očekivano potrajali. Urađena su 53 nova priključka, tako da samim tim povećanjem obima radova se shodno tome i produžavaju rokovi", objasnio je Vuković.

Branko Vuković

Branko Vuković (Foto: www.valjevo.rs)

 

"Ali suština je da su građani ovog dela ulice dobili kompletno novu rekonstruisanu ulicu sa rekonstruisanom vodovodnom mrežom. U toku naredne nedelje će se asfaltirati i trotoari, što nije bilo u prvobitnom planu. Verujem da je na zadovoljstvo svih nas novoizgrađena ulica i nešto što se lepo dešava u našem gradu", rekao je rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković, koji na "obilazak" radova nije pozvao sve medije nego im je prosleđeno saopštenje Gradske uprave.

Ulica Ljube Kovačevića

Ulica Ljube Kovačevića (Foto: Kolubarske.rs)

 

Podsetimo, sredinom aprila iz Gradske uprave je najavljeno da će Ulica Ljube Kovačevića biti presvučena novim slojem asfalta. Nedugo zatim je saopšteno da će JKP "Vodovod" u toj ulici sanirati vodovodnu mrežu, koja je stara i dotrajala, a vrednost investicije je oko 7,5 miliona dinara, tako da će nakon tih radova ulica biti asfaltirana, otuda će rok za završetak radova biti produžen za dva do tri meseca.

 

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 19 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 19 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 20 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...