Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
29.09.2022, 09:09

Počinje vakcinacija protiv gripa

č: | fb:

Od četvrtka 29. septembra počinje imunizacija protiv sezonskog gripa, koja će se ove sezone sprovoditi radnim danima u ambulantama Doma zdravlja Valjevo. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od dva tipa virusa A i dva tipa virusa B sezonskog gripa.

 

U ambulantama Novo naselje i Peti puk je planirano davanje vakcine građanima koji njima gravitiraju, dok je svi ostali sugrađani mogu primiti u ambulanti Doma penzionera.

 

U ambulanti Doma penzionera vakcinacija protiv gripa će se obavljati od 7 do 20 časova, U Novom naselju po rasporedu rada ove ambulante, dok će imunizacija u ambulanti Peti puk krenuti od ponedeljka 3. oktobra, radnim danima od 7 do 14 časova.

 

U narednih par dana vakcine će biti distribuirane seoskim ambulantama i Divčibarama, a pacijentima će biti dostupne u danima kada ove ambulante rade.

 

Vakcina protiv gripa preporučuje se svim rizičnim grupama građana, prvenstveno hroničnim bolesnicima i starijima od 65godina, kao i onima koji su na radnom mestu u kontaktu sa puno ljudi. Za sticanje imuniteta potrebno je dve do tri nedelje, a stvara se imunitet za narednih 6 do 12 meseci.

 

Ne mogu je primiti osobe koje imaju respiratornu infekciju i temperaturu, dok ne ozdrave, kao i osobe osetljive na kokošje jaja, meso i perje.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 16 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 16 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 21 sati 17 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...