Policija (foto: Kolubarske.rs)
Policija (foto: Kolubarske.rs)
04.10.2022, 19:17

Osumnjičeni da su na prevaru uzeli preko 56 miliona dinara

č: | fb:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice Čukarica, u saradnji sa policijskim stanicama u Loznici i Valjevu, a po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, uhapsili su 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su na teritoriji Republike Srbije izvršile više krivičnih dela prevara, kao i pranje novca i na taj način protivpravno prisvojile najmanje oko 56.110.000 dinara, objavljeno je na sajtu Ministrstva unutrašnjih poslova.

 

Uhapšeni su M. M. (1992), N. N. (1993), K. S. (1990), M. D. (1990), V. U. (1988), kao i M. A. (1995), J. D. (1957), V. N. (1992), V. D. (1974) i L. A. (1979).

 

Sumnja se da su oni preko društvenih mreža prevarili najmanje 1.000 oštećenih, obećavajući im sigurne dobitke na klađenju na fudbalske utakmice, a za uzvrat tražili da im uplate određene sume novca kako bi im rekli na koje utakmice da se klade.

 

Potom su oštećenima, kako se sumnja, slali falsifikovane tikete jedne kladionice sa dobitkom od 8.000 evra, tražeći da im uplate dodatnih 620 evra, kako bi im prosledili kodove za pristup dobijenom novcu.

 

Uhapšeni se terete da su nelegalno stečen novac ulagali u kupovinu stanova, automobila i drugih vrednosti.

 

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste u Beogradu, Valjevu i Loznici pronađeno je i oduzeto više laptopova i telefona, kao i novac i vozila za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih dela.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 58 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 57 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 58 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...