Policija (foto: Kolubarske.rs)
Policija (foto: Kolubarske.rs)
04.10.2022, 19:17

Osumnjičeni da su na prevaru uzeli preko 56 miliona dinara

č: | fb:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice Čukarica, u saradnji sa policijskim stanicama u Loznici i Valjevu, a po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, uhapsili su 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su na teritoriji Republike Srbije izvršile više krivičnih dela prevara, kao i pranje novca i na taj način protivpravno prisvojile najmanje oko 56.110.000 dinara, objavljeno je na sajtu Ministrstva unutrašnjih poslova.

 

Uhapšeni su M. M. (1992), N. N. (1993), K. S. (1990), M. D. (1990), V. U. (1988), kao i M. A. (1995), J. D. (1957), V. N. (1992), V. D. (1974) i L. A. (1979).

 

Sumnja se da su oni preko društvenih mreža prevarili najmanje 1.000 oštećenih, obećavajući im sigurne dobitke na klađenju na fudbalske utakmice, a za uzvrat tražili da im uplate određene sume novca kako bi im rekli na koje utakmice da se klade.

 

Potom su oštećenima, kako se sumnja, slali falsifikovane tikete jedne kladionice sa dobitkom od 8.000 evra, tražeći da im uplate dodatnih 620 evra, kako bi im prosledili kodove za pristup dobijenom novcu.

 

Uhapšeni se terete da su nelegalno stečen novac ulagali u kupovinu stanova, automobila i drugih vrednosti.

 

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste u Beogradu, Valjevu i Loznici pronađeno je i oduzeto više laptopova i telefona, kao i novac i vozila za koje se sumnja da su pribavljeni izvršenjem krivičnih dela.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 6 sati 45 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 42 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 13 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara