Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2022, 06:49

Toplana će ponovo odobravati popust od pet posto za redovne platiše

č: | fb:

Gradska toplana će ponovo odobravati popust za redovno platiše, sada od pet posto, koji je bio ukinut od 1. jula ove godine.

 

Nadzorni odbor JKP "Toplana- Valjevo" je na sednici održanoj krajem septembra doneo Odluku o umanjenju iznosa računa korisnika grejanja za stambeni prostor pre obračuna PDV-a koji svoje obaveze izmire pre roka dospeća računa.

 

U obrazloženju Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora o umanjenju iznosa fakturisane usluge grejanja, koje je usvojilo Gradsko veće, navodi se da je predviđeno da se korisnicima grejanja, koji svoje obaveze iz prethodnog meseca izmire do 15. u tekućem mesecu, umanji račun za pet posto uz uslov da nemaju prethodnih spornih dugovanja osim obaveza koje su nastale za taj mesec.

 

"Donošenjem ove Odluke preduzeće nastavlja sa aktivnim vođenjem politike naplate koja ima za cilj da podstakne korisnike grejanja da izmiruju svoje račune za grejanje pre roka dospeća. Na ovaj način smanjuju se zaostala potraživanja od korisnika, pozitivno se utiče na likvidnost preduzeća i smanjuju se troškovi grejanja korisnika čiji se računi umanjuju odobravanjem popusta od pet posto, piše u obrazloženju Odluke o umanjenju računa koja će se primenjivati od prvog narednog meseca nakon dobijanja saglasnosti osnivača – Skupštine grada.

 

Podsetimo, Nadzorni odbor JKP "Toplana Valjevo" je početkom juna usvojio odluku o određivanju nove više cene snabdevanja toplotnom energijom prema kojoj su korisnici razvrstani u dve umesto pet tarifnih grupa, a nove cene se primenjuju od 1. jula. Tada je odlučeno i da se ukine popust od osam posto za redovne platiše. Odluka o novim višim cenama, a uz nju i odluka o ukidanju popusta, izazvala je nezadovoljstvo građana koji se greju preko daljinskog sistema.

 

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...