Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
19.10.2022, 09:39

Vozaču minibusa nije određen pritvor

č: | fb:

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu nije prihvatio predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se odredi pritvor M. Ž. (63) iz Osečine, vozaču minibusa osumnjičenom da je izazvao udes kod brane Stubo-Rovni kada su dve osobe poginule, a 16 povređeno, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu. Kako nam je rečeno, na ovu odluku suda žaliće se Osnovno javno tužilaštvo koje je predlog za pritvor podnelo zbog okolnosti mogućeg uticaja na svedoke.

 

Vozač minibusa Ž. M. je osumnjičen da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, i kako sada stvari stoje, on će se braniti sa slobode.

 

Podsetimo, dve žene su preminule, a 16 lica je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošle nedelje nešto pre deset časova u blizini brane Stubo-Rovni, nadomak saobraćajnice Valjevo-Bajina Bašta.

 

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač minibusa parkirao vozilo u blizini rampe - ulaza u zaštićenu zonu brane i izašao u nameri da pita radnika obezbeđenja za prolaz saobraćajnicom preko brane Stubo-Rovni, i tada se "nedovoljno obezbeđeno vozilo" otisnulo niz strmu padinu dugu nekoliko desetina metara i više puta se prevrnulo. Jedna putnica je preminula na licu mesta, a ostali putnici su povređeni, uglavnom teško. Tokom dana saopšteno je da je u valjevskoj bolnici preminula još jedna žena, putnica iz minibusa.

 

Putnici su bili uglavnom penzioneri i stariji ljudi, većinom iz Osečine i okolnih sela, koji su išli na turističku turu obilaska valjevskih manastira. Zbog nastradalih meštana opštine Osečina, u utorak je proglašen Dan žalosti u toj varoši. Odluku je doneo predsednik opštine Nikola Tomić.

 

Valjevska policija je u nedelju saopštila da je uhapšen Ž. M. (63) iz Osečine, vozač minibusa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Prema saopštenju, on se tereti da je tog dana oko 9.50 sati izazvao saobraćajnu nezgodu kod brane Stubo-Rovni tako što je izašao iz minibusa marke "iveco daily", u kome je prevozio 18 putnika, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila niz strmu liticu.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 17 sati 51 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 15 sati 1 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara