Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
19.10.2022, 09:39

Vozaču minibusa nije određen pritvor

č: | fb:

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu nije prihvatio predlog Osnovnog javnog tužilaštva da se odredi pritvor M. Ž. (63) iz Osečine, vozaču minibusa osumnjičenom da je izazvao udes kod brane Stubo-Rovni kada su dve osobe poginule, a 16 povređeno, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu. Kako nam je rečeno, na ovu odluku suda žaliće se Osnovno javno tužilaštvo koje je predlog za pritvor podnelo zbog okolnosti mogućeg uticaja na svedoke.

 

Vozač minibusa Ž. M. je osumnjičen da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, i kako sada stvari stoje, on će se braniti sa slobode.

 

Podsetimo, dve žene su preminule, a 16 lica je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošle nedelje nešto pre deset časova u blizini brane Stubo-Rovni, nadomak saobraćajnice Valjevo-Bajina Bašta.

 

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je vozač minibusa parkirao vozilo u blizini rampe - ulaza u zaštićenu zonu brane i izašao u nameri da pita radnika obezbeđenja za prolaz saobraćajnicom preko brane Stubo-Rovni, i tada se "nedovoljno obezbeđeno vozilo" otisnulo niz strmu padinu dugu nekoliko desetina metara i više puta se prevrnulo. Jedna putnica je preminula na licu mesta, a ostali putnici su povređeni, uglavnom teško. Tokom dana saopšteno je da je u valjevskoj bolnici preminula još jedna žena, putnica iz minibusa.

 

Putnici su bili uglavnom penzioneri i stariji ljudi, većinom iz Osečine i okolnih sela, koji su išli na turističku turu obilaska valjevskih manastira. Zbog nastradalih meštana opštine Osečina, u utorak je proglašen Dan žalosti u toj varoši. Odluku je doneo predsednik opštine Nikola Tomić.

 

Valjevska policija je u nedelju saopštila da je uhapšen Ž. M. (63) iz Osečine, vozač minibusa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Prema saopštenju, on se tereti da je tog dana oko 9.50 sati izazvao saobraćajnu nezgodu kod brane Stubo-Rovni tako što je izašao iz minibusa marke "iveco daily", u kome je prevozio 18 putnika, nakon čega je došlo do prevrtanja vozila niz strmu liticu.

 

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 20 sati 58 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 19 sati 56 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 22 sati 56 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara