Adaptacija Šeste škole (foto: leparecvaljeva.rs)
Adaptacija Šeste škole (foto: leparecvaljeva.rs)
04.11.2022, 07:46

Počela rekonstrukcija stare Šeste škole u dva vrtića

č: | fb:

Počeli su radovi na dogradnji i rekonstrukciji stare OŠ "Milovan Glišić" (Šeste škole) u Brđanima, u kojoj će biti smeštena dva vrtića, objavljeno je na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč".

 

Gradonačelnik Lazar Gojković očekuje da radovi budu završeni do polovine iduće godine, čime će se rešiti problem liste čekanja za upis mališana u obdanište.

 

- Krenuli smo u jedan od najvažnijih poslova ove gradske vlasti, a to je konačno rešavanje problema nedostatka smeštaja za oko 517 mališana, koliko ih je ove godine ostalo neupisano u Predškolsku ustanovu "Milica Nožica". Nova obdaništa će imati kapacitet od 500 mesta, tako da će ovo rešiti problem liste čekanja za upis u obdanište. Opremanje vrtića je dogovoreno sa Fondacijom "Novak Đoković" i siguran sam da ćemo svi biti ponosni na rezultat koji ćemo za oko osam meseci imati pred sobom. Srećan sam što će brojni roditelji konačno rešiti zaista veliki problem, koji ih onemogućava da rade, ako decu nema ko da im čuva. Hvala na razumevanju roditeljima, jer su i sami svesni da je ova gradska vlast za dve godine počela da rešava problem koji su imale generacije Valjevaca. Cilj nam je da Valjevo za godinu dana nema nijedno neupisano dete u obdanište - rekao je gradonačelnik Gojković.

 

Odgovor na pitanje zbog čega će objekat stare Šeste škole biti dograđen i rekonstruisan u dva, a ne u jedan vrtić, leži u Pravilniku o bližim uslovima za osnivanje, početak rada i obavljanje delatnosti predškolske ustanove. Naime, prema tom Pravilniku maksimalan kapacitet za boravak dece u jednom vrtiću je 270.

 

Posao vredan oko 234,5 miliona dinara sa PDV-om, dobila je grupa ponuđača – valjevske firme "Kej", "Elektrovolt", "Frenki alarm", PR Milan Stojanović, beogradska "Jugogradnja" i "Tron Tex" iz Novog Sada, koji su bili jedini ponuđači na javnoj nabavci dogradnja i rekonstrukcija sa promenom namene objekta OŠ "Milovan Glišić".

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 3 sati 25 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara