Sadnja drveća (foto: www.valjevo.rs)
Sadnja drveća (foto: www.valjevo.rs)
14.11.2022, 07:57

Gradonačelnik sadio drveće u SRC Petnica

č: | fb:

Na četiri lokacije u Valjevu i u SRC Petnica biće posađeno 400 sadnica u okviru projekta pošumljavanja grada koji finansiraju sa četiri miliona dinara grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine.

 

"Gradonačelnik Lazar Gojković je u nedelju prisustvovao sadnji koja se sprovodi u Valjevu", saopšteno je iz Gradske uprave. Gradonačelnik je poručio da "grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine, pored svih značajnih projekata iz oblasti životne sredine, ne zaboravljaju i sadnju drveća".

 

Kako se navodi u saopštenju, u Sportsko rekreativnom centru "Petnica", gradonačelnik Lazar Gojković i direktor Ustanove za fizičku kulturu "Valis" Željko Ostojić su posadili nekoliko, od 110 sadnica koliko je planirano na ovom prostoru.

Gradonečalnik i direktor Valisa

Gradonečalnik i direktor Valisa (Foto: www.valjevo.rs)


Grad Valjevo je konkurisao kod Ministarstva zaštite životne sredine i dobio tri miliona dinara za projekat pošumljavanja. Iz budžeta grada je izdvojeno još milion dinara, tako da je sa četiri miliona dinara finansirana nabavka i sadnja 400 sadnica drveća.


Stručne službe grada Valjeva i preduzeća Vidrak i Agrorazvoj su uključeni u ovaj projekat i odabrano je pet lokacija na kojima se sadi 400 sadnica različitih vrsta: hrast lužnjak, kitnjak, krupnolisna lipa, mleč, javor, jasen, breza, klen, lipa i jova. U Parku Pećina biće posađeno 140 sadnica, u OŠ "Milovan Glišić" 100, u Parku Peti puk 30, u Novom naselju 20  i u SRC Petnica 110 sadnica.

Posađeno drveće u SRC Petnica

Posađeno drveće (Foto: www.valjevo.rs)

 

"Nabavljene su sadnice vrhunskog kvaliteta, o kojima će se starati nadležna preduzeća, a nadamo se i svi građani koji će u narednim decenijama uživati u lepšem i čistijem okruženju, koje će nam omogućiti ovo drveće", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 18 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 1 sati 19 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 1 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 1 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...