Sadnja drveća (foto: www.valjevo.rs)
Sadnja drveća (foto: www.valjevo.rs)
14.11.2022, 07:57

Gradonačelnik sadio drveće u SRC Petnica

č: | fb:

Na četiri lokacije u Valjevu i u SRC Petnica biće posađeno 400 sadnica u okviru projekta pošumljavanja grada koji finansiraju sa četiri miliona dinara grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine.

 

"Gradonačelnik Lazar Gojković je u nedelju prisustvovao sadnji koja se sprovodi u Valjevu", saopšteno je iz Gradske uprave. Gradonačelnik je poručio da "grad Valjevo i Ministarstvo zaštite životne sredine, pored svih značajnih projekata iz oblasti životne sredine, ne zaboravljaju i sadnju drveća".

 

Kako se navodi u saopštenju, u Sportsko rekreativnom centru "Petnica", gradonačelnik Lazar Gojković i direktor Ustanove za fizičku kulturu "Valis" Željko Ostojić su posadili nekoliko, od 110 sadnica koliko je planirano na ovom prostoru.

Gradonečalnik i direktor Valisa

Gradonečalnik i direktor Valisa (Foto: www.valjevo.rs)


Grad Valjevo je konkurisao kod Ministarstva zaštite životne sredine i dobio tri miliona dinara za projekat pošumljavanja. Iz budžeta grada je izdvojeno još milion dinara, tako da je sa četiri miliona dinara finansirana nabavka i sadnja 400 sadnica drveća.


Stručne službe grada Valjeva i preduzeća Vidrak i Agrorazvoj su uključeni u ovaj projekat i odabrano je pet lokacija na kojima se sadi 400 sadnica različitih vrsta: hrast lužnjak, kitnjak, krupnolisna lipa, mleč, javor, jasen, breza, klen, lipa i jova. U Parku Pećina biće posađeno 140 sadnica, u OŠ "Milovan Glišić" 100, u Parku Peti puk 30, u Novom naselju 20  i u SRC Petnica 110 sadnica.

Posađeno drveće u SRC Petnica

Posađeno drveće (Foto: www.valjevo.rs)

 

"Nabavljene su sadnice vrhunskog kvaliteta, o kojima će se starati nadležna preduzeća, a nadamo se i svi građani koji će u narednim decenijama uživati u lepšem i čistijem okruženju, koje će nam omogućiti ovo drveće", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...