Zgrade u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Zgrade u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
17.11.2022, 13:36

Stanari u centru Valjeva bili bez struje skoro 40 sati, u disitribuciji bez odgovora, za odgovor nadležna PR služba u Beogradu!?

č: | fb:

Stanari nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici, u blizini Medicinske škole, kao i jedna zgrada u Hajduk Veljkovoj ulici, skoro 40 sati bili su bez struje, a samim tim i bez grejanja. Mnogi od njih su se javili našoj redakciji, kažu da su očajni, da u tim zgradama ima male dece, starijih i bolesnih, a bez struje je i nekoliko poslovnih prostora tako da vlasnici firmi trpe štetu. Prema njihovoj proceni radi se o preko 280 stanova u centru grada.

 

"Pokušali smo da sazanamo u Distribuciji u čemu je problem, kada ćemo dobiti struju, i na jedvite jade nam je u dispečerskom centru odgovoreno da je u pitanju veći kvar na trafostanici i da su ekipe na terenu. Niko nije mogao da nam kaže kada će kvar biti otklonjen, a zgrade dobiti struju", priča jedan od stanara i dodaje da nikog drugog osim dispečera u Distribuciji nisu uspeli da kontaktiraju i sa nekim "odgovornim" da razgovaraju.

Trafostanica

Trafostanica (Foto: Slavica Matić)

 

I Kolubarske.rs su ovog prepodneva pokušale da saznaju u čemu je problem, zbog čega su stanari zgrada u centru Valjeva bez struje od utorka od 21 čas i kada će kvar biti otklonjen, međutim nismo uspeli, što nije prvi put da ne dobijamo informaciju u valjevskoj Distribuciji o problemima u snabdevanju električnom energijom u Valjevu.

 

Prvo smo pozvali dispečerski centar gde nam je rečeno da se radi o većem kvaru i da su ekipe na terenu, ali da više informacija ne mogu da nam kažu jer to nije njihova nadležnost, te su nas uputili da "pozovemo preko centrale tehnički centar". S obzirom na to da je broj centrale bio duže vreme zauzet pozvali smo sekretaricu direktora valjevske Distribucije. Nakon što je čula koja informacija nam treba, kratko je rekla da "ne može da nas prebaci ni na jedan broj i da je najbolje da mi ostavimo naš broj telefona, pa će nam se neko javiti".

 

Pošto nam se niko nije javio ni nakon jednog časa, ponovo smo pokušali "preko centrale da dobijemo tehnički centar". Službenica je prvo pitala zbog čega nam treba tehnički centar, a nakon što je čula razlog upitila nas je na "dispečerski centar". Kada smo joj rekli da smo već zvali dispečerski centar i da su nam oni rekli da pozovemo "preko centrale tehnički centar", službenica nas je "prebacila" na neki lokal na koji se niko nije javio.

 

Ponovo smo pozvali sekretaricu direktora valjevske Distribucije koja nas je ovaj put "prebacila kod pravnice", koja nam je objasnila da "direktor ogranka u Valjevu nije ovlašćen da vrši komunikaciju sa sredstvima javnog informisanja niti da daje bilo kakve izjave". Dodala je da "te informacije možemo dobiti od centrale u Beogradu, preko sektora za odnose sa javnošću, a do sektora se dolazi pozivom na broj 011 395-7777". 

 

Pokušavali smo više od jednog časa, ali nismo imali sreće jer su "svi operateri zauzeti". Zato smo pribegli dobrom starom mejlu, doduše sporijoj ali sigurnijoj varijanti, pa smo PR službu Elektrodistribucije Srbije u Beogradu zamolili da nam odgovori na pitanje: Zbog čega nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici u Valjevu nije imalo struju? Nismo ih pitali kada će biti normalizovano snabdevanje jer su već u međuvremenu, tačnije oko podneva, dobili struju.

 

Ubrzo nas je pozvao PR službenik Elektrodistribucije Srbije u Beogradu koji nam je ljubazno rekao da će nam odgovor poslati "čim sa terena dobiju informaciju o tome šta je uzrokovalo probleme u elektrosnabdevanju u Valjevu". Nije mogao sa sigurnošću da kaže da li će to biti do kraja dana.

 

Beograd zna zašto Valjevo nema struju?!

 

Sudeći po izjavi građana koji su uporno pokušavali da saznaju do kada će biti bez struje, direktor ogranka u Valjevu nije ovlašćen da vrši komunikaciju ni sa građanima, niti je za to ovlašćen bilo ko u valjevskoj Distribuciji. Jedino i isključivo je za odgovore na pitanja zašto u Valjevu nemna struje i kada će biti otklonjen kvar nadležna PR služba Elektrodistribucije Srbije u Beogradu.

 

Zbog čega je sve centralizovano i komplikovano, umesto da dispečeri u Valjevu informišu svoje sugrađene gde je kvar i kada će biti otklonjen, Valjevci moraju da se o tome informišu preko PR službe u Beogradu koja će te informacije zatražiti od valjevske distribucije, pa kad ih dobije, obavestiće valjevsku javnost?! A to može da bude i dva dana nakon što je kvar otklonjen i nakon što su građani dobili struju! 

 

 

 

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 2 sati 27 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara