Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
Trafostanica Valjevo 3 – Klanica Uzor (foto: Slavica Matić)
18.11.2022, 08:13

Stanari u Karađorđevoj bili 40 sati bez struje zbog kvara na trafostanici

č: | fb:

Stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici u centru Valjeva bez struje su bili skoro 40 časova zbog kvara na trafostanici "Valjevo 3 – Klanica Uzor", navodi se u odgovoru PR službe Elektrodistribucije Srbije u Beogradu.

 

Na upit koje su Kolubarske.rs poslale PR službi u Beograd zbog čega nekoliko zgrada u Karađorđevoj ulici u Valjevu nije imalo struju, odgovoreno nam je šest časova nakon što je kvar otklonjen i elektrosnabdevanje normalizovano ili pet sati nakon što smo uputili mejl sa pitanjem.

 

U odgovoru se navodi da je 15. novembra oko 21 čas, došlo do kvara na trafostanici TS 10/04 kv Valjevo 3 – Klanica Uzor, te da su ekipe Ogranka Elektrodistribucija Valjevo, posle detaljne provere, utvrdile da je potrebna zamena transformatora u navedenoj trafostanici.

 

"Posle dopremanja novog transformatora iz Kraljeva, izvršena je zamena transformatora u navedenoj trafostanici. Posle montaže novog transformatora, uočena je potreba i za zamenu rastavljača trafo polja. Složeni radovi na sanaciji navedenog kvara uslovili su duži prekid u snabdevanju dela potrošača. Snabdevanje potrošača normalizovano je 17.11. u 11.50 časova", odgovorila je PR služba Elektrodistribucije Srbije.

 

Podsetimo, stanari više zgrada u Karađorđevoj ulici, kao i jedna zgrada u Hajduk Veljkovoj, skoro 40 sati su bili bez struje, a samim tim i bez grejanja. Nisu uspeli da saznaju o kakvom kvaru se radi i kada će biti otklonjen jer niko u valjevskoj Distribuciji "nije nadležan da odgovara građanima, a ni novinarima, na ta pitanja".

 

Građane o problemima elektrosnabdevanja u Valjevu jedino može da informiše PR služba Elektrodistribucije Srbije iz Beograda i to na osnovu pitanja upućenog mejlom, a odgovor će građanima i novinarima biti prosleđen "čim sa terena PR služba dobije informaciju o tome šta je uzrokovalo probleme", a to može biti i sutradan. Inače informaciju PR službi u Beogradu dostavlja tehnički centar valjevske Distribucije. U Elektrodistribuciji Srbije kažu da je takva procedura i da se mora poštovati.

 

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 28 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara