Lazar Gojković i Ivan Marjanović (foto: www.leparecvaljeva)
Lazar Gojković i Ivan Marjanović (foto: www.leparecvaljeva)
19.11.2022, 08:31

Gradonačelnik ugostio "Valjevca do Tokija"

č: | fb:

Najpoznatiji navijač košarkaške reprezentacije Srbije i pravi promoter svog rodnog grada trenutno je u Valjevu i u četvrtak ga je primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, objavljeno je na sajtu gradonačelnika "Lepa reč".

 

Nadaleko poznati "Valjevac do Tokija", koji prati košarkašku reprezentaciju Srbije i sa tribina šalje dobru energiju i podršku, sa svojom prepoznatljivom lopta-kapom je Ivan Marjanović, koji živi u Ljubljani, ali Valjevo nosi u srcu!

 

Upravo iz nostalgije je i krenuo na košarkaške utakmice, maskiran u boje Srbije i sa lopta-kapom na kojoj ćirilicom piše Valjevo. Svojom energijom je skrenuo pažnju, i nema televizijskog prenosa utakmica reprezentacije Srbije, gde ne vidimo ovog pozitivnog Valjevca. Postao je svojevrstan brend našeg grada i promoter Valjeva, ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu, gde god se pojavi. A sve je krenulo 2013. godine i Evropskog prvenstva u Sloveniji, a nastavilo se 2015, 2017, 2019. godine kada je boravio u Vuhanu u Kini, koji postaje u tom trenutku svetski poznat grad zbog izbijanja korone. Ove godine smo ga gledali kako bodri Srbiju na Evropskom prvenstvu koje je odigrano u Češkoj, Italiji, Gruziji i Nemačkoj. Pre neki dan je srčano navijao u Nju Kaslu, gde je Srbija pobedila Veliku Britaniju u drugoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

 

Gradonačelnik Lazar Gojković mu je čestitato na srčanosti i istrajnosti, kao i na lepom primeru promocije svog grada i zemlje, a prilike za saradnju na promociji Valjeva biće i u buduće, poručio je gradonačelnik.

 

Ivan je kao poklon svom gradu uradio kratak promo film u kome je predstavio Valjevo u svoj svojoj lepoti, na koju smo mi koji u njemu živimo, navikli i na žalost je retko primećujemo. Ali ne i on koji, iako živi van Srbije, u srcu nosi svoju zemlju i svoj rodni grad.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 40 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara