Lazar Gojković i Ivan Marjanović (foto: www.leparecvaljeva)
Lazar Gojković i Ivan Marjanović (foto: www.leparecvaljeva)
19.11.2022, 08:31

Gradonačelnik ugostio "Valjevca do Tokija"

č: | fb:

Najpoznatiji navijač košarkaške reprezentacije Srbije i pravi promoter svog rodnog grada trenutno je u Valjevu i u četvrtak ga je primio gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, objavljeno je na sajtu gradonačelnika "Lepa reč".

 

Nadaleko poznati "Valjevac do Tokija", koji prati košarkašku reprezentaciju Srbije i sa tribina šalje dobru energiju i podršku, sa svojom prepoznatljivom lopta-kapom je Ivan Marjanović, koji živi u Ljubljani, ali Valjevo nosi u srcu!

 

Upravo iz nostalgije je i krenuo na košarkaške utakmice, maskiran u boje Srbije i sa lopta-kapom na kojoj ćirilicom piše Valjevo. Svojom energijom je skrenuo pažnju, i nema televizijskog prenosa utakmica reprezentacije Srbije, gde ne vidimo ovog pozitivnog Valjevca. Postao je svojevrstan brend našeg grada i promoter Valjeva, ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu, gde god se pojavi. A sve je krenulo 2013. godine i Evropskog prvenstva u Sloveniji, a nastavilo se 2015, 2017, 2019. godine kada je boravio u Vuhanu u Kini, koji postaje u tom trenutku svetski poznat grad zbog izbijanja korone. Ove godine smo ga gledali kako bodri Srbiju na Evropskom prvenstvu koje je odigrano u Češkoj, Italiji, Gruziji i Nemačkoj. Pre neki dan je srčano navijao u Nju Kaslu, gde je Srbija pobedila Veliku Britaniju u drugoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

 

Gradonačelnik Lazar Gojković mu je čestitato na srčanosti i istrajnosti, kao i na lepom primeru promocije svog grada i zemlje, a prilike za saradnju na promociji Valjeva biće i u buduće, poručio je gradonačelnik.

 

Ivan je kao poklon svom gradu uradio kratak promo film u kome je predstavio Valjevo u svoj svojoj lepoti, na koju smo mi koji u njemu živimo, navikli i na žalost je retko primećujemo. Ali ne i on koji, iako živi van Srbije, u srcu nosi svoju zemlju i svoj rodni grad.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...