Marija Krstivojević Mirković (foto: Đorđe Đoković)
Marija Krstivojević Mirković (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2022, 09:31

Dr Marija Krstivojević Mirković novi v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo

č: | fb:

Novi vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Valjevo biće dr Marija Krstivojević Mirković, specijalista kardiologije, dok će v.d. zamenika direktora biti dr Vladimir Pantelić, hirurg, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.
 

Kako nam je rečeno, rešenje Ministarstva zdravlja o imenovanju dr Krstivojević Mirković i dr Pantelića u status vršioca dužnosti direktora i zamenika Opšte bolnice Valjevo trebalo bi da stigne danas, kada bi trebalo da stupe na dužnost. Prema navodima našeg izvora oni će obavljati funkciju do raspisianja konkursa.
 

Dosadašna v.d. direktorka Opšte bolnice Valjevo bila je dr Branka Antić koja je na to mesto imenovana u julu 2021. godine nakon što je neopozivu ostavku na mesto direktora Bolnice podneo dr Zoran Đurić.
 

Podsetimo, prilikom obilaska rekonstruisanog objekta Doma zdravlja u Valjevu, krajem juna 2021. godine, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar je najavio skoru smenu na čelu Opšte bolnice Valjevo. On je naglasio da je zadovoljan radom Doma zdravlja za vreme epidemije koronavirusa, dok to ne može da kaže za Opštu bolnicu Valjevo.
 

Ločnar je bio ljut na rukovodstvo te zdravstvene ustanove zbog toga što još uvek nije otpočela rekonstrukcija bolnice za koju je izdvojen veliki novac građana Srbije, jer, kako je rekao, oni već godinama ne mogu da se dogovore i da odluče kakvu rekonstrukciju žele. Ministar zdravlja je rekao da "nema drugi izbor nego da smeni rukovodstvo Opšte bolnice Valjevo", te da će se to desiti vrlo brzo u pitanju je nekoliko nedelja.

 

Međutim pre najavljene smene, dotadašnji direktor dr Zoran Đurić podneo je ostavku, a na njegovo mesto postavljena je dr Branka Antić. Rezultati rada novog rukovodstva Opšte bolnice na čelu sa dr Antić, kada je u pitanju rekonstrukcija Opšte bolnice za koju još uvek nije urađen ni projekat, verovatno su, pored ostalog, bili razlog što se među prvim smenama na čelu zdravstvenih ustanova u Srbiji na listi nove ministarke zdravlja dr Danice Grujičić našla v.d. direktora valjevske bolnice dr Branka Antić.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 57 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 7 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara