Marija Krstivojević Mirković (foto: Đorđe Đoković)
Marija Krstivojević Mirković (foto: Đorđe Đoković)
18.11.2022, 09:31

Dr Marija Krstivojević Mirković novi v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo

č: | fb:

Novi vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Valjevo biće dr Marija Krstivojević Mirković, specijalista kardiologije, dok će v.d. zamenika direktora biti dr Vladimir Pantelić, hirurg, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.
 

Kako nam je rečeno, rešenje Ministarstva zdravlja o imenovanju dr Krstivojević Mirković i dr Pantelića u status vršioca dužnosti direktora i zamenika Opšte bolnice Valjevo trebalo bi da stigne danas, kada bi trebalo da stupe na dužnost. Prema navodima našeg izvora oni će obavljati funkciju do raspisianja konkursa.
 

Dosadašna v.d. direktorka Opšte bolnice Valjevo bila je dr Branka Antić koja je na to mesto imenovana u julu 2021. godine nakon što je neopozivu ostavku na mesto direktora Bolnice podneo dr Zoran Đurić.
 

Podsetimo, prilikom obilaska rekonstruisanog objekta Doma zdravlja u Valjevu, krajem juna 2021. godine, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar je najavio skoru smenu na čelu Opšte bolnice Valjevo. On je naglasio da je zadovoljan radom Doma zdravlja za vreme epidemije koronavirusa, dok to ne može da kaže za Opštu bolnicu Valjevo.
 

Ločnar je bio ljut na rukovodstvo te zdravstvene ustanove zbog toga što još uvek nije otpočela rekonstrukcija bolnice za koju je izdvojen veliki novac građana Srbije, jer, kako je rekao, oni već godinama ne mogu da se dogovore i da odluče kakvu rekonstrukciju žele. Ministar zdravlja je rekao da "nema drugi izbor nego da smeni rukovodstvo Opšte bolnice Valjevo", te da će se to desiti vrlo brzo u pitanju je nekoliko nedelja.

 

Međutim pre najavljene smene, dotadašnji direktor dr Zoran Đurić podneo je ostavku, a na njegovo mesto postavljena je dr Branka Antić. Rezultati rada novog rukovodstva Opšte bolnice na čelu sa dr Antić, kada je u pitanju rekonstrukcija Opšte bolnice za koju još uvek nije urađen ni projekat, verovatno su, pored ostalog, bili razlog što se među prvim smenama na čelu zdravstvenih ustanova u Srbiji na listi nove ministarke zdravlja dr Danice Grujičić našla v.d. direktora valjevske bolnice dr Branka Antić.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 2 sati 26 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara