Posađeno drveće u dvorištu škole (foto: Kolubarske.rs)
Posađeno drveće u dvorištu škole (foto: Kolubarske.rs)
21.11.2022, 08:10

Posađeno drveće u dvorištu Osnovne škole "Milovan Glišić"

č: | fb:

U dvorištu OŠ "Milovan Glišić" u Brđanima proteklog vikenda posađene su sadnice zimzelenog i listopadnog drveća u okviru projekta "Srbija sadi". Grad Valjevo je obezbedio stotinu, dok su valjevski rotarijanci poklonili trideset sadnica.

 

U ovoj akciji su učestvovali učenici i nastavnici škole i članovi Rotari kluba Valjevo uz stručnu pomoć radnika valjevske firme "Mičelini" i predstavnika Gradske uprave.

Posađeno drveće u dvorištu škole

Posađeno drveće u dvorištu škole (Foto: Kolubarske.rs)

 

- Grad Valjevo je u akciji pošumljavanja izabrao prostor naše škole kao jednu od lokacija za sadnju, a Rotari klub Valjevo, već tradicionalno, u danu svog rođendana, organzuje akciju sadnje drveća u našem dvorištu, tako da smo i Gradu u rotarijancima zahvalni na tome - rekla je Nataša Badovinac direktorka OŠ "Milovan Glišić".

 

Prema njenim rečima, nastavnici škole su u ovu akciju uključili učenike članove Ekološke sekcije i "Čuvara prirode", kao i sve ostale zainteresovane osnovce.

 

- Imajući u vidu stepen aerozagađenja Valjeva, svako drvo je značajno, posebno u školskom dvorištu, koje je bilo livada bez drveća. Ozelenjavanjem se doprinosi borbi za čistiji vazduh, a učenicima se boravak u školi čini prijatnijim – kazala je direktorka Nataša Badovinac.

Posađeno drveće u dvorištu škole

Posađeno drveće u dvorištu škole (Foto: Kolubarske.rs)

 

Rotari klub Valjevo, organizacija koja je posvećena poboljšanju života ljudi u lokalnoj zajednici, svake godine krajem novembra, povodom godišnjice osnivanja, organizuje ili učestvuje u organizaciji neke ekološke akcije. Najčešće su donirali i sadili drveće, i to na više lokacija u gradu, a u dvorištu OŠ "Milovan Glišić" proteklog vikenda su to učinili treći put.

 

- Nadam se da će ovom akcijom koju realizujemo zajedno sa učenicima, nastavnicima škole, predstavnicima grada i firmom "Mičelini", biti zaokružen program sadnje u krugu škole, i da smo doprineli da se oplemeni prostor za decu koja ovde uče i borave. Ovo je mali korak i doprinos da se stvari po pitanju rešavanja problema aerozagađenja u Valjevu pomere na bolje - poručio je David Maksimović, predstavnik Rotari kluba Valjevo.

Učesnici akcije sadnje drveća

Učesnici akcije sadnje drveća (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 12 sati 29 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati 30 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 7 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara