Posađeno drveće u dvorištu škole (foto: Kolubarske.rs)
Posađeno drveće u dvorištu škole (foto: Kolubarske.rs)
21.11.2022, 08:10

Posađeno drveće u dvorištu Osnovne škole "Milovan Glišić"

č: | fb:

U dvorištu OŠ "Milovan Glišić" u Brđanima proteklog vikenda posađene su sadnice zimzelenog i listopadnog drveća u okviru projekta "Srbija sadi". Grad Valjevo je obezbedio stotinu, dok su valjevski rotarijanci poklonili trideset sadnica.

 

U ovoj akciji su učestvovali učenici i nastavnici škole i članovi Rotari kluba Valjevo uz stručnu pomoć radnika valjevske firme "Mičelini" i predstavnika Gradske uprave.

Posađeno drveće u dvorištu škole

Posađeno drveće u dvorištu škole (Foto: Kolubarske.rs)

 

- Grad Valjevo je u akciji pošumljavanja izabrao prostor naše škole kao jednu od lokacija za sadnju, a Rotari klub Valjevo, već tradicionalno, u danu svog rođendana, organzuje akciju sadnje drveća u našem dvorištu, tako da smo i Gradu u rotarijancima zahvalni na tome - rekla je Nataša Badovinac direktorka OŠ "Milovan Glišić".

 

Prema njenim rečima, nastavnici škole su u ovu akciju uključili učenike članove Ekološke sekcije i "Čuvara prirode", kao i sve ostale zainteresovane osnovce.

 

- Imajući u vidu stepen aerozagađenja Valjeva, svako drvo je značajno, posebno u školskom dvorištu, koje je bilo livada bez drveća. Ozelenjavanjem se doprinosi borbi za čistiji vazduh, a učenicima se boravak u školi čini prijatnijim – kazala je direktorka Nataša Badovinac.

Posađeno drveće u dvorištu škole

Posađeno drveće u dvorištu škole (Foto: Kolubarske.rs)

 

Rotari klub Valjevo, organizacija koja je posvećena poboljšanju života ljudi u lokalnoj zajednici, svake godine krajem novembra, povodom godišnjice osnivanja, organizuje ili učestvuje u organizaciji neke ekološke akcije. Najčešće su donirali i sadili drveće, i to na više lokacija u gradu, a u dvorištu OŠ "Milovan Glišić" proteklog vikenda su to učinili treći put.

 

- Nadam se da će ovom akcijom koju realizujemo zajedno sa učenicima, nastavnicima škole, predstavnicima grada i firmom "Mičelini", biti zaokružen program sadnje u krugu škole, i da smo doprineli da se oplemeni prostor za decu koja ovde uče i borave. Ovo je mali korak i doprinos da se stvari po pitanju rešavanja problema aerozagađenja u Valjevu pomere na bolje - poručio je David Maksimović, predstavnik Rotari kluba Valjevo.

Učesnici akcije sadnje drveća

Učesnici akcije sadnje drveća (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 2 sati 44 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Polomljene behaton ploče u Karađorđevoj (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 27.01.2023

Na proleće konačno sređivanje trotoara

Ove godine za sređivanje trotoara iz gradske kase biće izdvojeno 12,5 miliona dinara. Konačno će biti zamenjene oštećene behaton ploče u Karađorđevoj ulici. Bez odgovora pitanje da li će deo...  · 13 komentara