Gradsko veće (foto: www.leparecvaljeva.rs)
Gradsko veće (foto: www.leparecvaljeva.rs)
24.11.2022, 07:44

Budžet Valjeva za 2023. preko 4,6 milijardi dinara

č: | fb:

Gradsko veće utvrdilo je predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu u iznosu od 4.680.233.000 dinara. Najveći deo prohoda planiran je od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke u iznosu od 2.383.487.000 dinara.

 

 U gradskoj kasi biće 40 miliona dinara više u odnosu na Nacrt odluke o budžetu grada Valjeva za 2023. godinu.

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je budžet Valjeva pre svega realan, da su ispoštovani predlozi svih budžetskih korisnika, kao i smernice Ministarstva finansija. "U velikoj meri je ovo razvojni budžet, jer je predviđena realizacija velikog broja projekata, u cilju stvaranja što boljih uslova za život građana, ali je istovremeno i socijalni, jer je planirana pre svega finansijska podrška najosetljivijim kategorijama stanovništva“, kazao je Lazar Gojković.

 

Prema Olduci o budžetu Valjeva, za kapitalne projekte u 2023. godini biće utrošeno 1.045.000.000 dinara, od tog iznosa oko 490 miliona dinara obezbeđeno je u budžetu Valjeva. Najviše novca iz gradske kase 140 miliona dinara biće potrošeno za rekonstrukciju stare OŠ "Milovan Glišić" u dečju ustanovu, za rekonstrukciju pijace planirano je 70 miliona, dok će u izgradnju ulica u Privrednoj zoni biti utrošeno 81,5 miliona dinara. Planirano je da u te ulice bude investirano još 468 miliona dinara iz ostalih izvora. Među kapitalnim projektima je i izgradnja objekta za socijalno stanovanje u okviru projekta "Moj novi dom", za koji će država izdvojiti 87,6 miliona dinaara, dok će 31,5 miliona obezbediti Grad.

 

Među 22 tačke dnevnog reda na sednici Gradskog veća, koja je održana u sredu, razmatran je Plan komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infastrukture grada za 2023. godinu. Prema tom planu za izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture u sledećoj godini biće utrošeno preko 1,2 milijarde dinara.

 

Utvrđena je odluka o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i Odluka o prosečnoj ceni kvadratnog metra nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu. 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 sati 13 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 23 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 15 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara