Radijator (foto: Kolubarske.rs)
Radijator (foto: Kolubarske.rs)
24.11.2022, 11:17

Gradsko veće dalo "zeleno svetlo" za poskupljenje grejanja

č: | fb:

Gradsko veće je dalo saglasnost za poskupljenje grejanja u Valjevu, zbog povećanja cene energenata, i to za paušalce 26,5 posto, a za one koji grejanje plaćaju po potrošnji biće skuplje za 37 posto.  

 

Kako je navodeno u zahtevu JKP Toplana za odobravanje cene toplotne energije, razlog za donošenje novih cena isporuke toplotne energije je povećanje ugovorene nabavne cene prirodnog komprimovanog gasa za grejnu sezonu 2022/2023. godinu od oko 48 posto u odnosu na cene iz prethodne grejne sezone, kao i značajno većih troškova za nabavku mazuta i električne energije.

 

Građane koji plaćaju paušalno grejanje stambenog prostora umesto dosadašnjih 104,02 koštaće 131,61 dinar po kvdratnom metru, a one koji grejanje plaćaju po potrošnji umesto 6,51 koštaće 8,91 dinar po kilovat času, dok će fiksni deo ostati nepromenjen - 30,42 dinara po kvadratnom metru.

 

Vlasnici poslovnog prostora će umesto dosadašnjih 130,02 dinara plaćati 164,51 dinara po kvadratnom metru, dok će za vlasnike poslovnog prostora koji grejanje plaćaju po potrošnji varijabilni deo iznositi 11,14 umesto dosadašnjih 8,13 dinara po kilovat času, a fiksni deo 34,98, umesto dosadašnjih 34,92 dinara op kvadsratnom metru.

 

Odluku o novim višim cenama grejanja u Valjevu treba da usvoje odbornici Skupštine grada. Biće to drugo poskupljenje grejanja za pet meseci. Podsetimo, Skupština grada je 24. juna usvojila rešenje kojim su korisnici daljinskog grejanja razvrstani u dve tarifne grupe za koje su definisane cene za varijabilni deo, fiksni deo i cena za obračun po metru kvadratnom. Tada su usvojene važeće cene.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 56 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 55 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 56 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...