Jasna Mićić (foto: skrinšot)
Jasna Mićić (foto: skrinšot)
30.11.2022, 07:58

Glavni urbanista Jasna Mićić podnela "neopozivu ostavku"

č: | fb:

Glavni urbanista Valjeva Jasna Mićić, diplomirani inženjer arhitekture, podnela je ostavku koju će Skupština grada konstatovati na današnjoj sednici, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj upravi. Mićić je u "neopozivoj ostavci" kao razlog navela to što "prelzi na novo radno mesto".

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, Jasna Mićić je "odlučila" da se povuče sa mesta glavnog urbaniste Valjeva na "zahtev" gradskog rukovodstva uz sugestiju da je "bolje da podnese ostavku, nego da bude smenjena".

 

Da se Jasni Mićić izmiče pozicija prvog čoveka valjevskog urbanizma bilo je jasno nakon septembarske sednice Skupštine grada na kojoj su odbornici vladajuće Srpske napredne stranke, čiji je Mićić kadar, kritikovali njen rad.

 

"Da li je opravdala ukazano poverenje, koliko mesečno zarađuje, da li joj Grad plaća stan, da li je ona odgovorna zbog toga što se tek u septembru 2022. usvajaju izmene i dopune Plana za Divčibare..., bila su samo neka pitanja koja su postavili odbornici.

 

Podsetimo, Skupština Valjeva je 30. novembra 2020. godine imenovala Jasnu Mićić za glavnog urbanistu Valjeva na period od četiri godine. Ona je po funkciji bila i predsednik Komisije za planove grada Valjeva.

 

Imenovanju Jasne Mićić za glavnog urbanistu Valjeva prethodila je Odluka o glavnom urbanisti, koju je u oktobru 2020. godine donelo Gradsko veće, u kojoj je, pored ostalog, pisalo da je "glavni urbanista predviđen Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji iz decembra 2014. godine, kao i da lokalne samouprave mogu bliže da urede položaj, ovlašćenja, prava i dužnosti gradskog urbaniste...".

 

Osim o pravnom osnovu za donošenje ove odluke i o poslovima koje će obavljati glavni urbanista, niko na sednici Gradskog veća nije rekao zbog čega je ta odluka među prvima koju donosi novo gradsko rukovodstvo.

 

Kolubarske.rs su u oktobru 2020. godine pisale o tome da u Valjevo na mesto glavnog urbaniste "stiže Jasna Mićić diplomirani arhitekta iz Lazarevca, koja je trenutno glavni urbanista Lajkovca, i to odlukom "sa vrha", kao nametnuto rešenje valjevskom rukovodstvu.

 

Tada smo pisali da odluka o glavnom urbanisti nije doneta zbog toga što je novo valjevsko rukovodstvo, nakon manje od dva meseca od dolaska na vlast, uvidelo da je glavni urbanista preko potreban našem gradu i iz želje da se ta oblast uredi, nego je to nametnuto iz Beograda i to "sa vrha". Naime, prema našim nezvaničnim saznanjima od čelnika Valjeva je traženo da se što pre donese Odluka o glavnom urbanisti i da na to mesto bude imenovana Jasna Mićić koja je, navodno, na isti način na zahtev vrha Srpske napredne stranke postavljena za glavnog urbanistu Opštine Lajkovac.

Aktuelno

Divčibare (otpadne vode) (foto: Kolubarske.rs)
U eko fondu manje novca nego lane Pre 21 sati 24 minuta

Za ekologiju 72,7 miliona dinara

Ovogodišnji Budžetski fond za zaštitu životne sredine Valjeva iznosi oko 72,7 miliona dinara, dok je prošle godine za eko fond bilo planirano oko 208,5 miliona dinara. Značajno manje novca ove...  · 2 komentara

Kulturni centar u Mionici (foto: Kolubarske.rs)
Radovi iz IUS "Trnavac" Pre 16 sati 52 minuta

"Izbor iz kolekcije" u Kulturnom centru u Mionici

U Umetničkom legatu Kulturnog centra u Mionici biće otvorena izložba radova "Izbor iz kolekcije", iz bogate zbirke savremenog likovnog stvaralaštva koju Internacionalni umetnički studio "Radovan...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
U Sinđelićevoj ulici 17.03.2024

Pucnjava u Valjevu, upucan muškarac

U subotu pola sata pre ponoći dogodila se pucnjava u Valjevu u Sinđelićevoj ulici u blizini KK "Student". Upucan je muškarac S. T. (25) iz Valjeva.    Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju...  · 12 komentara