Teodora Jovanović  (foto: Đorđe Đoković)
Teodora Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
01.12.2022, 10:04

Teodora Jovanović v.d. direktora Centra za socijalni rad

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada su usvojili Rešenje o imenovanju Teodore Jovanović, diplomirani defektolog, za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad "Kolubara".

 

Dosadašnjoj direktorki Centra za socijalni rad Katarini Milićević, diplomirani pravnik, koja je na tu funkciju imenovana 1.12. 2018. nakon sprovedenog konkursa, je istekao četvorogodišnji mandat.  

 

Jovanović je završila osnovne akademske studije 2017. godine na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju – Defektološki univerzitet u Beogradu. U radnoj biografiji je navedeno da je godinu dana radila u Opštoj bolnici Valjevo – psihijatrijska služba, volonterski rad u Udruženju za mentaln zdravlje u trajanju od mesec i po dana, zatim rad sa decom sa smetnjama u razvoju u trajanju od 15 meseci, rad u Dnevnom boravku "Naši snovi" na poslovima logopeda u trajanju od šest meseci, pedagiški asistent je bila sedam meseci u OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović", a od februara 2021. godine zaposlena je u Centru za socijalni rad "Kolubara".

 

Kako je navedeno u rešenju, Teodora Jovanović je imenovana za v.d. direktora Centra za socijalni rad uz prethodno dobijenu saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

U izveštaju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, uz predlog da Teodora Jovanović bude v.d. direktora dostavljenog odbornicima Skupštine grada, priložen je odgovor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na zahtev Skupštine grada za saglasnost za imenovanje Teodore Jovanović za v.d. direktora Centra za socijalni rad. U tom odgovoru od 28. novembra je navedno da Jovanović ne ispunjava uslove u pogledu stručne spreme za v.d. direktora Centra za socijalni rad.

 

Međutim, 29. novembra Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nakon ponovljenog i dopunjenog zahteva Skupštine grada, daje saglasnost za imenovanje Teodore Jovanović za v.d. direktora. "Ovu saglasnost Ministarstvo zasniva imajući u vidu potvrdu Univerziteta u Beogradu – Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju od 29.11.2022. godine u kojoj se navodi da je zvanje koje je kandidat stekao završetkom osnovnih akademskih studija ekvivalentno zvanju diplomirani specijalni pedagog koje je bilo zvanično zvanje po završetku navedenog studijskog programa do 2006. godine".

 

Prema Zakonu o socijalnoj zaštiti direktor Centra za socijalni rad, odnosno v.d. direktora, mora imati najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 2 sati 20 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara