Teodora Jovanović  (foto: Đorđe Đoković)
Teodora Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
01.12.2022, 10:04

Teodora Jovanović v.d. direktora Centra za socijalni rad

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada su usvojili Rešenje o imenovanju Teodore Jovanović, diplomirani defektolog, za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad "Kolubara".

 

Dosadašnjoj direktorki Centra za socijalni rad Katarini Milićević, diplomirani pravnik, koja je na tu funkciju imenovana 1.12. 2018. nakon sprovedenog konkursa, je istekao četvorogodišnji mandat.  

 

Jovanović je završila osnovne akademske studije 2017. godine na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju – Defektološki univerzitet u Beogradu. U radnoj biografiji je navedeno da je godinu dana radila u Opštoj bolnici Valjevo – psihijatrijska služba, volonterski rad u Udruženju za mentaln zdravlje u trajanju od mesec i po dana, zatim rad sa decom sa smetnjama u razvoju u trajanju od 15 meseci, rad u Dnevnom boravku "Naši snovi" na poslovima logopeda u trajanju od šest meseci, pedagiški asistent je bila sedam meseci u OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović", a od februara 2021. godine zaposlena je u Centru za socijalni rad "Kolubara".

 

Kako je navedeno u rešenju, Teodora Jovanović je imenovana za v.d. direktora Centra za socijalni rad uz prethodno dobijenu saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

U izveštaju Komisije za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose, uz predlog da Teodora Jovanović bude v.d. direktora dostavljenog odbornicima Skupštine grada, priložen je odgovor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na zahtev Skupštine grada za saglasnost za imenovanje Teodore Jovanović za v.d. direktora Centra za socijalni rad. U tom odgovoru od 28. novembra je navedno da Jovanović ne ispunjava uslove u pogledu stručne spreme za v.d. direktora Centra za socijalni rad.

 

Međutim, 29. novembra Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nakon ponovljenog i dopunjenog zahteva Skupštine grada, daje saglasnost za imenovanje Teodore Jovanović za v.d. direktora. "Ovu saglasnost Ministarstvo zasniva imajući u vidu potvrdu Univerziteta u Beogradu – Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju od 29.11.2022. godine u kojoj se navodi da je zvanje koje je kandidat stekao završetkom osnovnih akademskih studija ekvivalentno zvanju diplomirani specijalni pedagog koje je bilo zvanično zvanje po završetku navedenog studijskog programa do 2006. godine".

 

Prema Zakonu o socijalnoj zaštiti direktor Centra za socijalni rad, odnosno v.d. direktora, mora imati najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 4 sati 25 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 2 komentara

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo Pre 20 sekundi

Poziv za nagradu grada Valjeva za 2022. godinu

Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva. Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14...