Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
05.12.2022, 08:11

Šef angio sale valjevske bolnice ostaje dr Marko Stanković

č: | fb:

Na čelu angio sale Opšte bolnice Valjevo ostaje dr Marko Stanković, dok ostavke dvojice lekara na šefovska mesta odseka Interne službe nije prihvatila direktorka Opšte bolnice dr Marija Krstivojević Mirković, saznaju Kolubarske.rs. Kako nam je rečeno o njihovim ostavkama odlučivaće nova načelnica Interne službe dr Biljana Rakić.

 

Načelnik Interne službe Opšte bolnice Valjevo dr Vladimir Đorđević je krajem prošle nedelje podneo ostavku, dok su trojica lekara podnela ostavke na svoje šefovske funkcije. 

 

Podnošenjem ostavke dr Đorđević je predupredio svoju smenu - najavu novog rukovodstva Opšte bolnice Valjevo da će biti razrešen sa mesta načelnika Interne službe, a u "znak solidarnosti" sa njim, ostavke su podneli šef angio sale dr Marko Stanković, šef Odseka kardiologije dr Ivica Obradović i šef Odeljenja kardiologije i koronarne jedinice dr Dušan Ružičić.

 

Dr Marija Krstivojević Mirković, koja je na mesto direktora Opšte bolnice Valjevo imenovana pre dvadesetak dana, kaže da ostavke trojice lekara nije prihvatila, a da je nakon jutrošnjeg razgovora sa njima dogovoreno da dr Marko Stanković i ubuduće rukovodi angio salom.

 

Odgovarajući na pitanje zbog čega je smenjen dr Vladimir Đorđević, (evidentno je da je reč o smeni, a ne o ostavci), direktorka bolnice kaže da je osnovni razlog to što, prema njenom mišljenju, nije moguće u isto vreme i jednako uspešno obavljati dva odgovorna i važna posla u bolnici – biti načelnik Interne službe, sa 160 zaposlenih, sa osam odseka i velikm brojem pacijenata, i biti vrhunski stručnjak u angio sali, što dr Đorđević svakako jeste.

 

Otuda je smatrala da je za bolnicu, ali pre svega za pacijente, bolje da na čelo Interne službe bude neki drugi lekar specijalista interne medicine, a da dr Đorđević bude maksimalno angažovan u angio sali.

 

Dr Vladimir Đorđević nije želeo da govori za Kolubarske.rs o svojoj smeni, jer su, kako je rekao, "on i njegove kolege odlučili da ne daju izjave, a sve sa ciljem što ranijeg prevazilaženja problema radi dobrobiti pacijenata i svih nas". Naglasio je da "ne žele da angio sala stane ni na tren".

 

Angio sala nije "stala" niti može "da stane" jer četvorica lekara, dr Vladimir Đorđević, dr Marko Stanković, dr Ivica Obradović i dr Dušan Ružičić, koji su deo petočlanog tima angio sale, nisu dala otkaz na svoje radno mesto u angio sali, niti su raskinuli ugovor o radu, tako da angio sala - odsek Interne službe i nakon smene načelnika i ostavki šefova, funkcioniše i radi, što je u ovom trenutku najvažnije.

  

Da li je u pitanju revanšizam?

 

Podsetimo, bivša v.d. direktorka Opšte bolnice Valjevo dr Branka Antić je vrlo brzo po dolasku na funkciju smenila nekoliko načelnika službi i šefova odeljenja. Među smenjenima su bili dr Marija Krstivojević Mirković, umesto nje je postavljen dr Vladimir Đorđević, i šef Odeljenja kardiologije sa koronarnom jedinicom dr Milan Nikolić Ćami, a umesto njega postavljen dr Marko Stanković.

 

S obzirom na te smene od pre godinu i po dana pojedini zaključuju da je reč o revanšizmu i da je "osveta" nove direktorke razlog za smenu načelnika Interne službe. U tom zaključku nema previše logike, jer da je u pitanju "revanšizam", direktorka bi se "revanširala" bivšoj v.d. direktorki, a ne kolegi Đorđeviću. On nije smenio tadašnju načelnicu Interne službe nego ju je nakon smene zamenio. Da on to nije prihvatio, to bi svakako učinio neko drugi.

 

Smena i na čelu službe za ginekoligiju

 

Smena načelnika Interne službe Opšte bolnice Valjevo nije jedina. Smenjena je i načelnica Službe za ginekologiju i akušerstvo dr Željka Marić, a na njeno mesto postavljen dr Nenad Dimitrijević. Inače, i dr Marić je pre godinu i po dana postavljena na mesto načelnika Službe za ginekologiju i akušerstvo umesto dr Nenada Dimitrijevića koji je podneo ostavku.  

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...