Psi u Knez Miloševoj (foto: Đorđe Đoković)
Psi u Knez Miloševoj (foto: Đorđe Đoković)
09.01.2023, 08:04

POKS : Alarmantna situacija sa psima lutalicama i u Valjevu

č: | fb:

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) upozorava da se i Valjevu može desiti slučaj sa Kosmaja kada je jedan građanin izgubio život posle napada na njega od strane dva psa, jer i u našem gradu postoje čopori pasa lutalica.

 

"Tražimo od gradske vlasti da uvede novčane kazne za sve vlasnike, koji ne vode računa o svojim kućnim ljubimcima na adekvatan način i ne obezbeđuju propisno objekte gde se psi nalaze. Obzirom na to da i u Valjevu postoji veliki broj pasa lutalica, ukoliko se nešto ne preduzme, pitanje je vremena kada bi neko mogao da strada", izjavio je poverenik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) za Valjevo, Đorđe Marković i dodao:

 

"Naša koalicija će podneti zvaničan zahtev nadležnim institucijama sa konkretnim predlozima za rešenje ovog problema koji se već primenjuje u drugim gradovima. Takođe, apelujemo na sve vlasnike tzv.opasnih pasa, da ih ne izvode u šetnju bez korpe, kao i da svi prostori, u kojima psi borave, budu adekvatno obezbeđeni, zarad bezbednosti naših sugrađana, a naročito dece", naveo je u saopštenju za javnost Đorđe Marković.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...