Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
13.01.2023, 08:05

Komunalno opremanje Privredne zone, rekonstrukcija Zgrade štedionice, nova dečja igrališta za vrtiće...

č: | fb:

Sudeći prema Planu javnih nabavki za 2023. godinu iz gradske kase i ove godine značajna sredstva biće uložena u infrastrukturu i komunalno opremanje Privredne zone. U prvom kvartalu biće investirano blizu 123 miliona  dinara.

 

Kako je navedeno u Planu javnih nabavki, procenjena vrednost radova na izgradnji crpnih stanica i potisnog cevovoda u industrijskoj zoni je 56 miliona, dok je za izgradnja ulica (Nova 1, Nova 2, Nova 3, bus stajališta i parkinga) planirano preko 66,6 miliona dinara.

 

U ulice i puteve na teritoriji Valjeva, biće investirano blizu 300 miliona dinara, i to u investiciono održavanje puteva 125 miliona, za redovno održavanje asfaltiranih ulica planirano je oko 20,8 miliona, za rehabilitacija ulica - presvlačenje ulica novim slojem asfalta preko 83,3 miliona, redovno održavanje asfaltiranih puteva koštaće oko 24,2 miliona, dok je za redovno održavanje makadamskih puteva planirano preko 45,8 miliona dinara.

Zdanje na Desankinom vencu

Zdanje na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zgrada štedionice na Desankinom vencu ove godine će biti rekonstruisana, procenjena vrednost tih radova je preko 29,4 miliona dinara. Takođe biće rekonstruisan i objekat na Trgu vojvode Mišića, koji je značajno oštećen u požaru, a koji je od oktobra prošle godine u stopstotnom vlasništvu grada Valjeva, nakon što je Republika Srbija svoj udeo vlasništva objekta bez novčane naknade prenela na grad Valjevo. Za radove je planirano 10 miliona dinara.

 

Za redovno održavanje pešačkih staza i parternih uređenja u stambenim naseljima biće izdvojeno preko 16,6 miliona dinara, dok će izgradnja fontane u naselju Oslobodioci Valjeva koštati blizu 4,2 miliona dinara.

 

U ovoj godini vrtići Bubamara, Zvončić, Hajdi, Bambi, Naša radost, Mihajlo Stupar i Kolibri dobiće nova dečja igrališta, za koja je planirano 15 miliona dinara.

 

Sudeći prema Planu javnih nabavki u ovoj godini biće izgrađena biciklistička staze kroz Rajkovačku ulicu, procenjena vrednost tih radova je 15 miliona dinara, a u planu je i projektovanje biciklističke staze u Ulici vladike Nikolaja.

Rajkovačka ulica, put za Petnicu

Rajkovačka ulica, put za Petnicu (Foto: Đorđe Đokovič)

 

Planirane su i investicije u Park Pećina, u izgradnju multifunkcionalnog kompleksa u parku biće uloženo 10 miliona dinara, u rekonstrukciju skejt parka oko 1,6 miliona, dok će postavljanje ograde u Parku Pećina prema Ulici majora Ilića koštati 2,5 miliona dinara.

 

Odlukom gradskog rukovodstva i ove godine svi valjevski prvaci dobiće besplatne udžbenike, za koje će iz budžeta biti izdvojeno preko pet miliona dinara, dok je za nabavku bezbedonosnih sedišta za decu planirano oko 9,2 miliona dinara.

 

Na spisku Plana javnih nabavki za 2023. godinu, prva verzija, koji je objavljen 4. januara, našlo se 87 usluga, radova i dobara, za sada su raspisane dve javne nabavke.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 7 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara