Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
21.01.2023, 09:19

Četiri republičke nagrade za Valjevsku gimnaziju

č: | fb:

Učenici i profesori srpskog jezika i književnosti Valjevske gimnazije osvojili su četiri republičke nagrade Društva za srpski jezik i književnost, i to za rad literarne sekcije, lingvističke sekcije, za najbolji školski časopis i najbolji pismeni zadatak u školskoj 2021/22. godini.

 

"Posebno smo ponosni na činjenicu da su nagrade osvojene u različitim kategorijama i ističemo doprinos svih profesora srpskog jezika i književnosti, kao i angažovanje učenika svih smerova u školi", navodi se u saopštenju Valevske gimnazije.

 

Prva nagrada dodeljenjena je literarnoj sekciji. Rukovodioci su učenica Anja Krunić III-5 i profesorke mr Milena Milisavljević i Anđelka Jeremić.

 

Prvom nagradom nagrađen je i časopis lingvističke sekcije, "Naša reč" koji uređuju Đurđa Krstić, učenica IT odeljenja IV-4 i profesorka Milena Petrović. Tehnički urednik časopisa je Stefan Andrić II-4.

 

Druga nagrada pripala je lingvističkoj sekciji, rukovodilac sekcije profesorka Milena Petrović. Ttreća nagrada za školski časopis Gimnazijalac koji uređuju Milica Rakić, nekadašnja učenica filološkog odeljenja i profesorka Danijela Golubović. Tehnički urednici časopisa su učenica Đurđa Simić III-3 i profesorka Sanja Gnjato, a pored učenika članova novinarske sekcije član redakcije je i profesorka Kruna Glušac.

 

Dodela nagrada Društva za srpski jezik i književnost predviđena je za subotu, 28. januar.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 37 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...