Savetodavni rad sa građanima (foto: Branko Petrović)
Savetodavni rad sa građanima (foto: Branko Petrović)
03.02.2023, 10:37

Savetodavni rad sa građanima o imunizaciji protiv kovid-19

č: | fb:

Posle akcije, početkom nedelje, u Udruženju penzionera, Domzdravlja Valjevo (Služba polivalentne patronaže) je u ambulanti Peti puk organizovao akciju promocije vakcinacije protiv kovid-19.

 

Građani su imali priliku da se informišu o imunizaciji protiv ove bolesti, da sa zdravstvenim radnicima razgovaraju o svojim stavovima i dilemama o vakcinaciji. Takođe, mogli su da prekontrolišu krvnipritisak i nivo šećera u krvi. U razgovoru su učestvovali i članovi Tima za implementaciju projekta Svetske zdravstvene organizacije.

Vesna Pavlović

Vesna Pavlović (Foto: Branko Petrović)

 

Vesna Pavlović, glavna sestra Patronaže istakla je: "Možda je sada manje u fokusu, ali svedoci smo koliko je kovid-19 uticao na zdravstveno stanje pojedinaca, naše nacije i globalno. Zato podsećamo sugrađane da je, uz ostale preventivne mere, vakcinacija izuzetno značajna. Pozivamo one koji to do sada nisu učinili da razmišljaju o otpočinjanju vakcinacije, a one koji jesu da prime dodatne buster doze, pogotovo stariji sugrađani i hronični bolesnici. Sada je na raspolaganju najnovija, bivalentna vakcina, koja se prima kao buster posle tri primljene doze, a može se primiti tri meseca nakon prethodne. Naš Dom zdravlja raspolaže bivalentom vakcinom i građani se svakog radnog dana od 7 do 13 sati mogu posavetovati sa lekarom, razrešiti svoje dileme i odlučiti se za vakcinaciju".

 

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Valjevu se organizuje u okviru projekta "Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19", u saradnji sa nevladinom organizacijom "Asocijacija Duga",a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

 

U okviru projekta tokom februara biće održano još promotivnih aktivnosti. Dom zdravlja Valjevo će organizovati predavanje za sugrađane starije od 60 godina i hronične bolesnike, kao i ostale zainteresovane građane, o značaju imunizacije protiv kovid-19, uz mogućnost vakcinacije posle predavanja.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 51 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 28 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara