Kaja Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
Kaja Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
30.09.2014, 13:46

Predlog za direktora Kaja Jovanović

č: | fb:

Upravni odbor Centra za socijalni rad, od devet kandidata, koliko je konkurisalo za mesto direktora, opredelio se za Kaju Jovanović, aktuelnog v.d. direktora, saznaju nezvanično Kolubarske.rs. Takođe saznajemo, da će račun Centra za socijalni rad, koji je u blokadi više od pola godine zbog duga, koji sa kamatom iznosi dva miliona dinara, a nastao u vreme prvog mandata Kaje Jovanović, biti deblokiran najkasnije sutra. 

Deblokadom računa Centra za socijalni rad konačno će biti rešen deo problema, sa kojima se ova ustanova suočava više od godinu dana, pre svih biće isplaćena novčana naknade hraniteljskim porodicama. Prema našim saznanjima UO Centra za socijalni rad je usvojio program razvoja Ustanove, koji je predložila v.d. direktor Kaja Jovanović, koji omogućava trošenje novca sa računa stambenog fonda Centra za socijalni rad, na kome se nalazi 1,4 miliona dinara.Taj novac, i pored toga što je namenjen za stambenu gradnju, može se koristiti i za druge namene, ali uz saglasnost Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. S obzirom na to da Ministarstvo nije dalo saglasnost, Upravni odbor je pribegao drugom rešenju, tako što je usvojio program razvoja Centra za socijalni rad. Kako je račun blokiran zbog dva miliona dinara, nedostajuća sredstva ili oko 600.000 dinara biće isplaćena, kako saznajemo, iz stalne budžetske rezerve po odluci gradonačelnika Stanka Terzića.

Upravni odbor predložio Kaju Jovanović za direktora Centra

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Upravni odbor je juče razmatrao devet kandidatura za mesto direktora Centra za socijalni rad i predlog ili mišljenje da direktor Centra bude aktuelna v.d. direktora Kaja Jovanović dostaviće Skupštini grada

Među kandidatima za direktora bile su predsednica i potpredsednica UO Nataša Perišić i Ljubica Petrović, koje su pred konkurs za izbor direktora podnele ostavku na funkciju, a koje Skupština grada do danas nije usvojila. Zato se o njihovim kandidaturama UO juče nije izjašnjavao. Pored čelnica Upravnog odbora i aktuelnog v.d. direktora Centra za socijalni rad Kaje Jovanović, konkurisala su i dva bivša direktora, Zorka Jeremić i Aleksandar Grujić, kao i radnice Centra Verka Stojaković i Katarina Vlajković, zatim bivša narodna poslanica Milica Vojić Marković i Snežana Vasiljević, do nedavno v.d. direktor Direkcije za robne rezerve.

Procedura izbora direktora Centra podrazumeva da kandidature razmatra Upravni odbor, koji mišljenje o potencijalnom kandidatu dostavlja Skupštini grada, koja tek nakon dobijene saglasnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja imenuje direktora. Kandidat za direktora Centra za socijalni rad Kaja Jovanović bila je direktor i u vreme kada je nastao sudski spor pre deset godina zbog koga je danas račun Centra u blokadi za dva miliona dinara!

O problemima u Centru za socijalni rad bilo je reči i na sednici Skupštine grada u petak, kada su odbornici jednoglasno usvojili zaključak da gradsko rukovodstvo što pre preduzme mere za konsolidaciju Centra za socijalni rad i iznađe mogućnost deblokade računa. Tada je gradonačelnik Stanko Terzić obećao „da će problem Centra biti rešen narednih dana”. On je poručio i da se „što pre mora uraditi kadrovska konsolidacija i izabrati direktor”.

Na sednici u petak  se čulo da stan, koji je u vlasništvu Centra za socijalni rad, koristi v.d.direktora Kaja Jovanović. Ugovor o zakupu je istekao još prošle godine, a novi do danas nije potpisan. UO je doneo odluku o raskidanju ugovora o korišćenju stana sa v.d. direktorom Centra za socijalni rad, međutim Kaja Jovanović stan i dalje koristi. Kome se plaća zakupnina za stan površine 90 kvadrata, koji koristi Kaja Jovanović? Zbog čega ćute javna tužilaštva, jer sve što se radi u Centru, radi se na štetu, pre svega, najsiromašnijih građana Valjeva i hraniteljskih porodica, pitali su odbornici na sednici Skupštine grada održane u petak.

Zašto do sada nije izabran direktor?

Postavlja se pitanje šta je Skupštinu grada i gradonačelnika sprečavalo da problem Centra za socijalni rad reši ranije? Zbog čega su dozvolili da Centar za socijalni rad godinu i po dana ima vršioca dužnosti? Zašto Skupština u maju prošle godine, kada je okončan konkurs za izbor direktora na koji se javio samo jedan kandidat, i to tadašnji vršilac dužnosti direktora, Aleksandar Grujić, koji je ispunio uslove konkursa, dobio podršku UO i  saglasnost Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, nije imenovala direkrtora? I konačno, da li će vladajuća većina podržati mišljenje UO Centra za socijalni rad i izabrati Kaju Jovanović za novog direktora ove ustanove?

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 18 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 13 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...