Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Pavlović (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2023, 07:51

Smenjen Đorđe Pavlović šef odborničke grupe SPS-JS

č: | fb:

Đorđe Pavlović smenjen je sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada, potvrdio je za Kolubarske.rs predsednik valjevskih socijalista Đorđe Milanović. On kaže da su 20. marta odbornici SPS u lokalnom parlamentu doneli odluku da Pavlović više ne bude šef odborničke grupe i da to ubuduće bude dr Zoran Živković, a njegov zamenik dr Dušan Mirković.

 

Osam od 11 odbornika valjevskih socijalista glasalo je za smenu Đorđa Pavlovića, a dva odbornika su bila uzdržana. Upitan zbog čega je Pavlović smenjen, Milanović kaže:

 

"Valjevski socijalisti i odbornici iz redova SPS smatraju da nije dobro da u gradovima, poput Valjeva, koji treba da idu putem prosperiteta i napretka, postoje politička nestabilnost i rasprave. Nije dobro da se raspravama u Skupštini grada šalje negativna slika o našem gradu. Smatramo da nije trenutak da se izjašnjavamo za i protiv, i da bi trebalo da bez obzira na političku pripadnost imamo zajednički imenitelj, a to je Valjevo", kaže Milanović.

 

Na pitanje da li to znači da Đorđu Pavloviću nije "zajednički imenitelj Valjevo" i čime je konkretno to pokazao, Milanović kratko odgovara da "to ne bi komentarisao".

 

Đorđe Pavlović kaže da ne zna zbog čega je smenjen sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada."Niko me nije pozvao, nisam obavešten o tome da je pokrenuta inicijativa za moju smenu, niti da nisam više šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada. O tome sam saznao iz medija", rekao je za Kolubarske.rs Pavlović.

 

Predsednik valjevskih socijalista objašnjava da je Pavlović smenjen na inicijativu odborničke grupe SPS. On nije odgovorio na više puta ponovljeno pitanje ko je podneo inicijativu, ko je sazvao sastanak odborničke grupe, kada i gde je održan, koliko odbornika je prisustvovalo tom sastanku?

 

"To su neke naše unutrašnje stvari i ne bih sada izlazio sa imenima, koji odbornici su to predložili. Mogu samo da kažem da je to pokrenula grupa starijih odbornika, starijih po godinama. Mene su, kao predsednika partije u Valjevu, obavestili o tome, i ne vidim ništa sporno", zaključuje Milanović.

 

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, Đorđe Pavlović je smenjen na zahtev ili "po direktivi" iz Beograda, i to ne samo SPS nego i SNS. Naprednjaci su ranije tražili od socijalista da "disciplinuju Pavlovića jer kritikuje Srpsku naprednu stranku i valjevsku vlast, a i oteo se kontroli", a pošto u tome nisu uspeli, onda su tražili da se "skloni sa mesta šefa odborničke grupe".

 

"Ja lično, kao predsednik stranke u Valjevu, nisam imao takav zahtev. Ne znam da li je neko drugi imao neke zahteve i kontakte", kaže Đorđe Milanović.

 

Osipanje socijalista

 

Naprednjaci i socijalisti, za razliku od republičke i većine lokalnih vlasti, u Valjevu nisu u koaliciji. U Skupštini grada, koja broji 51 odbornika, 31 je sa liste "Aleksandar Vučić-za našu decu". Nakon lokalnih izbora 2020. godine bilo je 16 odbornika sa liste "Ivica Dačić- SPS-JS-Dragan Marković Palma", ali je u međuvremenu pet odbornika napustilo tu odborničku grupu, tri odbornice su formirale "Valjevo u srcu", dok su dva odbornika samostalna. Zvanično nisu naveli razloge napuštanja liste sa kojom su ušli u valjevsku Skupštinu.

 

Glasnik SNS

 

O smeni Đorđa Pavlovića sa mesta šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštii grada, javnost nisu obavestili Gradski odbor SPS, odbornička grupa SPS-JS i Skupština grada, nego je to učinio Gradski odbor Srpske napredne stranke.

 

U saopštenju za javnost, pored ostalog piše, "taj razjareni čovek nije imao ni meru ni granicu u vređanju gradonačelnika i njegovih saradnika, predsednice i rukovodstva Skupštine, direktora javnih preduzeća i ustanova, direktora institucija. Profesiju pravnika je bacio pod noge, tražio je da se krše zakoni i pravilnici, a omiljena meta napada i uvreda bila mu je predsednica Komisije za dodelu nagrada grada Valjeva...". 

 

"GrO SNS Valjevo pozdravlja ispravnu odluku valjevskih socijalista čudeći se što do nje i ranije nije došlo. Ovaj potez socijalista otvara novo poglavlje na političkoj sceni Valjeva u smislu mogućnosti konstruktivnijih odnosa između dve političke grupacije koje već zajednički participiraju u republičkoj vlasti", stoji na kraju saopštenja valjevskih naprednjaka.

 

Đorđe Pavlović za Kolubarske.rs kaže da on ostaje odbornik SPS te da će u Skupštini grada diskutovati kao i do sada – podržaće sve što je dobro i u interesu građana i grada, kritikovaće sve što je loše, predlagaće i neće zatvarati oči pred korupcijom i nenamenskim trošenjem novca građana Valjeva.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 21 sati 7 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara