Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
Marija Đurić (foto: Đorđe Đoković)
09.05.2023, 12:52

Marija Đurić v.d. direktora Moderne galerije, Jovanović otišao u penziju

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada su za vršioca dužnosti direktora Moderne galerije imenovali Mariju Đurić, master istoričara umetnosti. Magistar fotografske umetnosti Vojislav Jovanović, dugogodišnji direktor Moderne galerije u Valjevu otišao je u zasluženu penziju. Jovanović je na čelu Moderne galerije, koja je poznata širom Srbije, bio od 2016. godine.

 

Marija Đurić je diplomirala 2013. godine, a master studije završila 2014. sa prosečnom ocenom 10 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za istoriju umetnosti.

 

Bila je stručni saradnik Narodnog muzeja Srbije i Muzeja afričke umetnosti u Beograu. Kao član Udruženja Valjevska kulturna mreža (VAKUM) bavila se kulturnim životom i mladima. Od 2016. godine angažovana je u Modernoj galeriji u Valjevu gde radi kao kustos, organizator izložbi, urednik kataloga i organizator pratećeg programa.

 

Vršilac dužnosti direktora može obavljati tu funkciju najduže jednu godinu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 25 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...