Konferencija za novinare Nove Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare Nove Srbije (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2014, 16:32

„Marketing i udvaranje glasačima“

č: | fb:

U Valjevu ništa nije urađeno na sanaciji posledica majskih poplava, smatraju u Gradskom odboru Nove Srbije, uz tvrdnju  da su svi dosadašnji poslovi i nastupi gradskog rukovodstva „čist marketing i udvaranje glasačima“. Poverenik Nove Srbije za Valjevo Radovan Vlajković upoređuje Valjevo sa opštinom Ub gde su, zahvaljujući sposobnom rukovodstvu, sanirani brojni objekti i već je izgrađeno nekoliko kuća. Govoreći o sporoj obnovi u Valjevu, on je skrenuo pažnju na uništeno korito Kolubare, srušene, a još uvek ne izgrađene, kuće u Rebelju, brojna klizišta u gradu, koja nisu sanirana. „Pošteno je reći da nema para, kao što ih i nema, i da je to razlog što se ništa ne radi, nego obećavati i zamajavati narod“, kaže poverenik NS.

U prilog neodgovornom odnosu vlasti i trošenju budžetskih para, Vlajković navodi nekoliko primera loše urađenih radova na infrastrukturi, a glavni krivac je Gradska direkciju.

„Najdrastičniji primer je ulica Marka Kraljevića, koja mora ponovo da se radi, jer je loše urađena podloga. Nakon radova na kanalizacionoj mreži u Jasenici put je neupotrebljiv, a svi putevi, koji su rađeni po nalogu Direkcije za izgradnju, u seoskim mesnim zajednicama nemaju urađene kanale i propuste. Građanin, član Gradskog veća se dogovorio sa meštanima Zlatarića da će im doterati materijal, koga će sami posuti po putu“, navodi Vlajković i poručuje da „ukoliko gradski čelnici ne znaju po kom zakonu i po kojim procedurama se radi putna infrastruktura neka pročitaju priručnik za projektovanje puteva u Srbiji“, a posebno priručnik preporučuje direktoru Gradske direkcije.

Predrag Vuletić je, na konferenciji za novinare, ponovio da 80 zaposlenih u „Krušik Akumulatorima“ zarade nije primilo od 2012. godine, kao i to da im nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno i penziono osiguranje. Vuletić kaže da su zaposleni tužili vlasnike zbog neisplaćenih zarada, stigle su izvršne presude, ali novac nije moguće naplatiti jer je račun fabrike u blokadi. „Najjednostavnije i najbolje rešenje za Akumulatore jeste da se sva potraživanja firme transformišu u vlasništvo države, tako da bi trenutni akcionari postali manjinski i bez vlasti“, predlaže Vuletić. On zaključuje da je jedina nada i ohrabrenje za zaposlene izjava ministra Bratislava Gašića koji je u dva navrata najavio da će biti posla za Krušik Akumulatore.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 14 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 3 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.