Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
09.10.2014, 08:53

Projekat deponije „Kalenić” mora biti nastavljen

č: | fb:

Projekat izgradnje buduće Regionalne deponije „Kalenić“ mora biti nastavljen uz brže delovanje, a Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pomoći će lokalnim samoupravama i regionima u cilju nastavka pisanja projektne dokumentacije za ovako jedan veliki regionalni projekat, saopšteno je nakon sastanka, koji je održan u Valjevu.

Sastanak, kome su prisustvovali predstavnici Grada, regionalnog preduzeća „Eko Tamnava“ i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine organizovan je u cilju da se pruži podrška u realizaciji ovog projekta, s obzirom na to da su se pojavili određeni problemi u realizaciji projekta.

„U skladu sa usvojenom zakonskom regulativom, pre svega Strategijom upravljanja otpadom, Vlada Republike Srbije je 2010. godine definisala regione, utvrdila kako najbolje upravljati komunalnim čvrstim otpadom i dala preporuku koje lokalne samouprave bi trebalo da budu nosioci budućih regionalnih deponija. Zaključak sa sastanka je da moramo brže delovati, da moramo pomoći lokalnim samouprava i regionima u cilju nastavka pisanja projektne dokumentacije za ovako jedan veliki regionalni projekat koji je značajan kako za region tako i za Republiku Srbiju. Podrška je u tom smislu da nastavljamo saradnju sa regionalnim preduzećem koje je formirano „Eko Tamnava“, a sve u cilju pribavljanja podrške i finansijske pomoći Evropske unije za nastavak i realizaciju ovog projekta“, istakla je nakon sastanka Radmila Šerović, načelnik odeljenja  za upravljanje komunalnim otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine. 

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 35 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara