Valjevo sa Markove stolice (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo sa Markove stolice (foto: Đorđe Đoković)
14.10.2014, 08:24

Ko koči izbor direktora Centra za socijalni rad?

č: | fb:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, danas će boraviti u Valjevu. On će prvo posetiti Dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama u Popučkama, a potom i Centar za socijalni rad, koji već mesecima kuburi sa brojnim problemima. Možda će današnja poseta ministra Vulina ubrzati i postupak izbora direktora Centra za socijalni rad, koji se odugovlači ili opstruira iz nejasnih razloga.

Predlog Upravnog odbora Centra za socijalni rad da direktor ove ustanove bude Kaja Jovanović, još uvek nije poslat u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao ni u Skupštinu grada, saznaju Kolubarske.rs. Upravni odbor se pre dve nedelje, od devet kandidata, koliko je konkurisalo za mesto direktora Centra za socijalni rad, opredelio za Kaju Jovanović, aktuelnog v.d. direktora. Da bi se predlog UO za izbor direktora našao pred odbornicima Skupštine grada, koja imenuje direktora, potrebno je da se sa tim predlogom prvo saglasi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Međutim, predlog za budućeg direktora Centra za socijalni rad još uvek nije poslat u Ministarstvo, niti se našao na stolu predsednika Skupštine grada. Zbog čega predlog nije dostavljen, kada je konkurs završen pre mesec i po dana, a UO mišljenje doneo pre 15 dana, nismo saznali. Predsednica  UO Nataša Perišić na naše telefonske pozive se ne javlja tako da nismo saznali ni zašto se Upravni odbor opredelio za Kaju Jovanović, koja je bila direktor i pre deset godina u vreme kada je nastao sudski spor zbog koga je račun Centra za socijalni rad bio sedam meseci u blokadi za dva miliona dinara!

Prema saznanjima Kolubarskih.rs, u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, nije stiglo mišlljenje UO, ali je iz Valjeva stigla „sugestija” da Kaja Jovanović ne bi trebalo da bude ponovo direktor, uz zahtev da se Ministarstvo ne saglasi sa mišljenjem Upravnog odbora.

 

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 18 sati 25 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara