Rebelj (foto: Siniša Jovanović)
Rebelj (foto: Siniša Jovanović)
26.05.2014, 13:20

Tipske kuće za Rebelj

č: | fb:

Izgradnja tipskih objekata za 16 porodica u selu Rebelj, čije su kuće srušene ili oštećene u klizištu, počeće do kraja nedelje, donatorskim sredstvima. U pitanju su tipske kuće projektnog biroa „Krsmanović“, rađene posle mioničkog zemljotresa, različite kvadrature u zavisnosti od broja članova domaćinstva.

- Dilema je da li će kuće biti građene u Rebelju ili u Poćuti. Danas će teren obići stručnjaci -geolozi i oni će dati konačnu procenu da li je moguća izgradnja u Rebelju, u delu koji nije zahvaćen klizištem. Meštani Rebelja ne žele da se sele sa dedovine, međutim, ukoliko za njih tu nije bezbedno moraće da prihvate preseljenje - kaže Dragan Jeremić, direktor Gradske direkcije.

Pirgići, Markovići, Pešići, Pantelići i Aleksići ostali su bez domova za samo nekoliko sati, kada su se u ovom selu na Medvedniku pokrenula klizišta.

- Donatori su već obezbedili materijal za dve kuće. Mnogi, pre svega valjevski preduzetnici, žele da pomognu i doniraju građevinski materijal, što nam je trenutno i najpotrebnije. Jedan od njih već je obezbedio 10.000 blokova - kaže Jeremić za Kolubarske.rs.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 2 sati 16 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...