Rebelj (foto: Đorđe Đoković)
Rebelj (foto: Đorđe Đoković)
06.11.2014, 15:59

Zloupotrebe korišćenja državne pomoći

č: | fb:

Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja otkrila je u valjevskom kraju tri slučaja zloupotrebe korišćenja državne pomoći za sanaciju posledica poplave. Utvrđeno je da su vlasnici oštećenih kuća dostavili lažne podatke i protiv njih će biti podnete krivične prijave, „zbog zloupotrebe i svesne obmane“. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je komisija, nakon provere na terenu, utvrdila da dva vlasnika kuća iz Rebelja, Aleksić Radovan i Arsić Miloš, kao i Simić Živan iz Rabasa ne žive 10, 20 pa i 30 godina u objektima koje su prijavili. „U izveštaju Komisije, koji je dostavljen i nama, naznačeno je da kuće postoje i da jesu oštećene, ali su odavno napuštene“, kaže Kovač i dodaje da vlasnici žive čak nekoliko kilometara dalje od kuća koje su  prijavili da su uništene na klizištu. „Vlasniku kuće u Rebelju već je isplaćeno 3, 5 miliona dinara za izgradnju nove kuće, što će on morati da vrati, dok su se druge dve kuće nalazile među 29 objekata koji su planirani za izgradnju“, kaže zamenik gradonačelnika.

Žarko Kovač

Žarko Kovač (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje Kolubarskih.rs kako su se ove kuće našle na spisku koji je utvrdila gradska komisija i da li je to propust lokalne samouprave, Kovač odgovara da je takav propust moguć, jer je valjevska komisija obišlia teren neposredno nakon majskih poplava. „Dokumentacija, koju su vlasnici spornih objekata podneli je formalno pravno ispravna, ali suštinski nije“, kaže Kovač i objašnjava da je „sistem utvrđivanja prebivališta u gradu, gde je naznačena ulica i broj, drugačiji nego u selu, gde je zapisano da živite u, recimo, Rebelju“. Zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kaže da je Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja za kontrolu, posebno objekata na seoskom području, angažovala penzionisanog policajca. 

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 4 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara