Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2014, 10:07

Valjevske demokrate za Pajtića

č: | fb:

Dragan Đilas i Bojan Pajtić kandidati su za predsednika Demokratske stranke (DS) na izbornoj skupštini zakazanoj za 31. maj. Kako je saopšteno, Đilasa je podržalo 45 opštinskih i osam gradskih odbora, dok je Pajtića kandidovalo 39 opštinskih i četiri gradska odbora stranke.

Prema nezvaničnim saznanjima Kolubarskih.rs, Gradski odbor DS u Valjevu je sa 11:10 glasova podržao Bojana Pajtića. Na taj način sačuvana je tradicija da se glasa za gubitnika – Vuksanović je svojevremeno u Valjevu imao veću podršku od Đinđića, dok se u nedavnoj trci Tadić – Đilas nije izjašnjavalo, kako bi se priklonilo pobedniku. Moguće je da su se Tadićevci sada priklonili Pajtiću.

Podsećanja radi, Bojan Pajtić je jedini “preživeo” laganje o “aferi Bodrum”, u kojoj je, u Narodnoj skupštini Srbije, dobrano učestvovao. Tada je poslanica Neda Arnerić “glasala” iako je docnije sama priznala da je u to vreme bila na letovanju u turskom Bodrumu!

Centralizovana demokratija

Iz centrale DS je odborima po Srbiji stiglo upozorenje da podatke o tome kako su se izjašnjavali u trci Đilas-Pajtić može davati samo Organizacioni odbor skupštine te stranke! Iz Brozovog “demokratskog centralizma” stigli smo u “centralizovanu demokratiju” stranke koja u svom imenu baštini demokratsko.

Inače, kako je prethodnih dana prenela agencija Beta iz Pajtićevog izbornog štaba, Izvršni odbor DS-a je poništio odluku Organizacionog odbora skupštine o načinu kandidovanja delegata, koji će svojim glasovima birati predsednika i novo rukovodstvo. Razlog, manji odbori iz unutrašnjosti trebalo je da daju više delegata za skupštinu od odbora iz većih gradova.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 5 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara