Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština (foto: Đorđe Đoković)
01.12.2014, 13:03

Lazar Andrić (ni)je odbornik Pokreta za Valjevo

č: | fb:

Poslednja sednica Gradske skupštine u Valjevu donela je izgleda gubitak još jednog odbornika vladajuće većine okupljene oko SPS-a. Reč je o Lazaru Andriću, koji je mandat dobio nakon što se iz skupštinskih klupa tada povukao (bivši) predsednik te političke organizacije dr Ilija Tripković.

„Ko je bio na sednici, održanoj 28. novembra, video je da li sam i kako glasao. To što mi se spočitava moguće da je plod nečije mašte ili želje da bude tako“, rekao je danas Andrić u kraćem razgovoru za Kolubarske.rs.

Dodao je da je član Pokreta za Valjevo (u kojem je ranije bivao i predsednik Izvršnog odbora, prim. BV), kao i da je njihov odbornik. To da li će uvek glasati za stav većine u koaliciji, ma šta to značilo, ne garantuje smatrajući da ima pravo da misli svojom glavom.

Aktuelni predsednik Pokreta za Valjevo, Aleksandar Vujić, koji je i član Gradskog veća, rekao je danas Kolubarskim.rs kako je od Andrića zatraženo da se izjasni da li je odbornik PZV, odnosno da vrati mandat ukoliko nije spreman da poštuje dogovore u vladajućoj koaliciji.

„Andrić je već rekao kako ne može da bude sa socijalistima (SPS), a nekoliko puta je na sastancima Izvršnog odbora obećao da će vratiti odbornički mandat ukoliko to bude traženo. Čekamo da se izjasni, pa ćemo onda odlučiti šta ćemo“, precizirao je Vujić.

Vujić je dodao kako je svoj mandat, u sličnoj situaciji, svojevremeno odbio da vrati Vojkan Obućina iako je bio obećao da će to učiniti ukoliko mu to bude traženo, pa je zbog toga isključen iz Pokreta za Valjevo. Obućina sada podržava stav SNS-a.

Ostaje, ipak, nejasno kako je SPS sa kolicionim partnerima imao 28 odbornika u sali kada su naprednjaci i demokrate prošlog petka napustili zasedanje gradskog parlamenta. Jer, osnovna koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS ima 11 mandata. Po tri odbornika imaju DSS, URS, GG Novosrbijanci (istupili iz Nove Srbije), dva LDP, po jednog GG Za Valjevo (istupio iz SPO) i Karićev PSS i jednog (sigurnog) Pokret za Valjevo, što bi uz dva bivša odbornika DS-a (Radiša Lazić i Maja Radojević Žarković) bilo ukupno 27 mandata. Dakle, 28. mandat bio bi Andrićev.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 37 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 26 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.