Janković, Jokić i Lukić (foto: Đorđe Đoković)
Janković, Jokić i Lukić (foto: Đorđe Đoković)
01.12.2014, 14:25

Sednica sutra neće biti nastavljena

č: | fb:

Sednica Skupštine grada, koja je prekinuta u petak a nastavk najavljen za utorak, sutra neće biti održana, saznaju Kolubarske.rs. Kako nam je rečeno u vladajućoj koaliciji „sednica neće biti nastavljena sve dok iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ne stigne zvaničan dopis o tome da li Dragoljub Krstić, nekadašnji odbornik, bivši zamenik i pomoćnik gradonačelnika, ponovo može da bude predstavnik naroda u Skupštini grada, umesto Vladana Tomaševića, na čemu insistira “Pobeda”, dok vladajuća većina tvrdi da Krstiću odbornički mandat ne može biti vraćen. Odgovarajući na naše pitanje zar iz Ministarstva već nije stigao dopis u kome piše da „pomoćniku gradonačelnika nakon prestanka te funkcije ne može biti vraćen odbornički mandat”, naš izvor iz vladajuće koalicije kaže da je dopis stigao, ali nije bio u zvaničnoj formi, “otuda ćemo i to rešiti”.

“Sačekaćemo još i taj zvaničan dopis iz Ministarstva i nakon toga ćemo nastaviti sednicu započetu 28. novembra”, kaže naš izvor, i dodaje da će “papir” stići ovih dana, tako da će “najverovatnije do kraja nedelje sednica biti nastavljena”. Što se tiče nejasnoće da li Skupština može da zaseda i pored toga što nije verifikovan 51 odbornički mandat, a zbog čega je predsednik Mihailo Jokić sednicu  prekinuo u petak smatrajući da Skupština grada, da bi bila legitimna, mora da ima 51, a ne 50 odbornika, naš izvor navodi da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu potvrdilo “da nije neophodno da Skupština u svakom trenutku broji onoliko odbornika koliko ih je pozakonu u skupštinskom sazivu, važno je da postoji kvorum neophodan za rad Skupštine i odlučivanje”.  Naš izvor navodi da je sednica u petak prekinuta nakon što su usvojene najvažnije tačke dnevnog reda, pre svega one uslovljene rokovima, a "sve ostale mogu sačekati pet dana”. S obzirom na to da je sekretar Skupštine grada Aleksandar Janković danas u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu dobio potvrdu da Skupština može da funkcioniše i bez verifikovanog 51 odborničkog mandata, “odluke koje je na sednici u petak usvojila većina su legitimne”, tvrdi naš izvor iz vladajuće koalicije.

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...