Asfaltiranje Splitske ulice (foto: www.valjevo.rs)
Asfaltiranje Splitske ulice (foto: www.valjevo.rs)
18.12.2014, 11:43

Asfaltirane ulice Vojvode Stepe i Splitska

č: | fb:

Asfaltiranjem ulica Vojvode Stepe i Splitske, ukupne dužine oko 400 metara u koje je uloženo 3,2 miliona dinara, završena je ovogodišnja građevinska sezona u toku koje je asfaltirano četitri kilometra gradskih ulica. Prema najavama iz Gradske direkcije za sledeću godinu planirna je rekonstrukcija još četiri kilometra gradskih saobraćajnica, nakon čega neće biti više nijedne ulice koja je u vlasništvu grada, a da nije asfaltirana.

Asfaltiranje Splitske ulice

Asfaltiranje Splitske ulice (Foto: www.valjevo.rs)

Splitska ulica, u kojoj nisu bili rešeni imovinsko-pravni odnosi, je bila potpuno uništena nakon postavljanja cevovoda za hidroakumulaciju „Rovni“, gde je radove izvodilo užičko preduzeće „Jedinstvo“. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je Splitska poslednja ulica koja je asfaltirana u ovoj godini iz programa investicionog održavanja, ali i poslednja ulica koja je asfaltirana, a da nije u vlasništvu grada. „Čekali smo 'Jedinstvo' iz Užica da ukloni zemlju koju je ovde lagerovalo kada su radili cevovod. Istovremeno smo imali dodatni problem kada je jedan od vlasnika ulice blokirao radove, jer je ulica zapravo privatna parcela, a odeljenje za imovinsko pravne poslove nije rešilo taj problem. Radovima u ovoj ulici završavamo program asfaltiranja za ovu godinu“, kaže Jeremić i naglašava da Direkcija ubuduće neće asfaltirati ulice koje su u privatnom vlasništvu!

Direktor Direkcije objašnjava da je Splitska ulica, i pored nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, asfltirana nakon dogovora gradonačelnika sa "nekim ljudima" i vlasnikom parcele. „Gradonačlenik je naložio da ova ulica bude u našem programu. Jednostavno nam je rečeno da to uradimo jer su se građani bunili, i mi smo dužni da takve naloge ispoštujemo. Kada država ovo bude proglasila ulicom od državnog interesa grad će to otkupiti. Tako je dogovorio gradonačelnik“, objasnio je Dragan Jeremić.

Prema najavama iz Gradske direkcije sledeće godine biće asfaltirano 12 ulica ukupne dužine oko četiri kilometra. U planu je rekonstrukcija Karađorđeve od ulice Vojvode Mišića do Dušanove ulice, spajanje Sinđelićeva sa ulicom Mirka Obradovića. U programu su i ulice u Novom naselju, Gradcu, Brđanima i Poparama.

Asfaltiranje ulice Vojvode Stepe

Asfaltiranje ulice Vojvode Stepe (Foto: Kolubarske.rs)

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 33 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 22 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.