Vodovod Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Vodovod Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2014, 14:45

Samo za građane skuplja voda i iznošenje smeća?

č: | fb:

U programu poslovanja za 2015. godinu, koji su usvojili gradski većnici na poslednjoj sednici, „Vidrak” i „Vodovod” planiraju povećanje cena svojih usluga od 1. aprila sledeće godine. Međutim, kako saznajemo, to što je navedeno u programu poslovanja ne znači da će usluge ova dva javna preduzeća i poskupeti na proleće sledeće godine. Ukoliko predlog novih cena prihvati Nadzorni odbor javnih preduzeća, potom Gradsko veće, konačno i odbornici Skupštine grada, računi za vodu i kanalizaciju od 1. aprila iduće godine bili bi veći za deset posto i to povećanje bi se odnosilo samo za građane. Takođe, samo za građane bile bi skuplje i usluge „Vidraka“, i to za pet posto, za koliko bi poskupele i pogrebne usluge.

Kako saznajemo, predlog da više cene važe samo za građane, ali ne i za privredu, je na osnovu preporuke gradskog rukovodstva. Nije poznato zbog čega je gradsko rukovodstvo odlučilo da privredu „spase” viših cena usluga „Vodovoda” i „Vidraka”. Naš izvor kaže da je „preporuka stigla iz vrha lokalne vlasti, bez obrazloženja”. Na ovonedeljnoj sednici sednici Gradskog veća gradonačelnik Sanko Terzić je rekao da će „poskupljenja usluga vode i kanalizacije, i iznošenje smeća od sledeće godine biti minimalna i da neće biti veliki teret za građane”. 

Cena vode, (i za građane i za privredu) poslednji put je povećana 2013. godine i to za 15 posto. Kubik vode građani plaćaju 32,54 dinara, privreda 95,23 dinara, dok je za korisnike socijalne pomoći cena kubika vode 16,27 dinara.

„Vidrak“ je poslednji put cene svojih usluga povećao prošle godine. Ovo valjevsko komunalno preduzeće bilo je među retkima u Srbiji, koje prošle godine u junu nije povećalo za deset posto cene svojih usluga.

JKP Vidrak

JKP Vidrak (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...